Gombos Norbert: Tavaly csak az év vége miatt voltam csalódott

tenisz

Gombos Norbert lemarad a hollandok elleni Davis-kupa-meccsről, de utána már teljesen egészségesen térhet vissza a pályára. A nádszegi teniszezőt az idei Austrian Openről és tavalyi szerepléséről is kérdeztük.

A tavalyi három Grand Slam-főtábla után az idei év nem kezdődött jól, a selejtező első körében búcsúzott az Australian Opentől. Mi volt a gond?

Már a meccs előtt éreztem, hogy valami nincs rendben. Egyszerűen nem játszottam jól, az ellenfelem, Szugita viszont tudta, mit csinál, korábban 30. is volt a világranglistán. Tudtam, hogy nehéz csata lesz, nem igazán éreztem jól magam a mérkőzésen, sokat rontottam.

Számított Djokovics újabb győzelmére?

Gondoltam, hogy Nadal nem fog túl messzire jutni a formája miatt, bár igaz, hogy nagyon nagy harcos.  Djokovics nagyon erős Ausztráliában, már tízszer megnyerte az AusOpent, ő volt a nagy favorit. Viszont azt hittem, hogy a fiatalok közül valaki majd nagyobb meglepetést okoz, illetve hogy Cicipasz a döntőben sokkal jobban megszorongatja Djokót. Csakhogy nem sikerült neki, mert túl domináns volt az ellenfél, Djokovics egyetlen szettet vesztett az egész tornán.

Az új év nem kezdődött ideálisan, de mi a helyzet a tavalyival? Elégedett, ha visszatekint rá?

Nagyon elégedett vagyok a Grand Slam-tornákon elért eredményeimmel, Wimbledonon kívül mindenhol főtáblás voltam, Ausztráliában tovább is jutottam az első fordulóból, aztán négy szettben, jó játékkal kaptam ki Cilictől. A Davis-kupában sem ment rosszul, bár ott két szoros meccsen is kikaptam. Emellett kétszer jutottam döntőbe Challenger-tornákon. Az év vége miatt viszont csalódott voltam, mert megsérültem, hátgerincproblémám volt. Aztán le is betegedtem, és összességében egy hónapot kihagytam. A Davis-kupa után visszakerültem a top 100-ba a ranglistán, és mindössze száz pont kellett volna, hogy ott is maradjak, de az év végén már csak két tornán tudtam játszani, Pozsonyban és Helsinkiben. De az az egy hónap kihagyás nem tett jót.

Sérülés miatt kihagyja a hollandok elleni Davis-kupa-meccset. Hogy látja a szlovák válogatott esélyeit?

Nagyon nehéz párharc lesz, és sajnálom, hogy nem tudok ott lenni, A hollandok a favoritok, Griekspoor idén már ATP-tornát nyert Indiában, Ausztráliában pedig a 3. fordulóig jutott. Van de Zandschulp szintén erős. Viszont úgy gondolom, Alex Molčan elég jó ahhoz, hogy megverje őket, hiszen ő is jó formában kezdte az évet. Ha a fiatalok is megküzdenek minden egyes labdáért, meglepetést okozhatnak. A hollandok nyomás alatt lesznek, ők az esélyesek, győzniük kell, és mi ezen csak nyerhetünk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?