Gombos győzött, megszerezte Szlovákia első pontját

<p>Gombos Norbert legyőzte Hubert Hurkaczot a szlovák-lengyel tenisz Davis-kupa mérkőzésen, ezzel megszerezte a hazaiak első pontját.</p>

Az I. euro-afrikai zónában való bentmaradásért játszott mérkőzésen a nádszegi származású, világranglista-85. Gombos lett a hazaiak első számú játékosa, de a nála több mint 300 hellyel rosszabbul álló Hurkacz (411.) helyenként nagyon megizzasztotta. Gombos korábban outsiderként több tőle magasabban jegyzett játékos dolgát megnehezítette, most azonban az esélyes pozíciója kicsit zavarba hozta.  Az első két szettet egyaránt 6:2-re megnyerte, de már itt is volt néhány bosszantó hibája. A pozsonyi NTC nyitott teteje alatt a harmadik játszmában is több könnyű labdát elrontott (az egész meccsen összesen 26 ki nem kényszerített hibája volt, szemben Hurkacz 18-ával), a lengyel teniszező pedig főként bombaerős első szerváinak köszönhetően 6:3-ra hozta ezt a szettet. A negyedik játszmában Gombos már 5:2-re is vezetett, de Hurkacznak ismét volt egy jó periódusa, feljött 5:4-re. Gombos viszont már nem adott neki esélyt, és az első meccslabdáját értékesítette, így 6:2, 6:2, 3:6, 6:4-re nyert. A nádszegi származású játékosnak ez volt a harmadik győzelme a Davis-kupában."Nehéz meccs volt, tudtam, hogy ellenfelemnek bombaszervái vannak. Az első két szettben agresszíven játszottam, de a harmadikban kicsit kihűltem, mert a háló igazgatása miatt volt egy hosszabb szünet. A negyedikben ismét agresszíven teniszeztem, kár azért a drámáért a szett végén, de aztán összekaptam magam" - nyilatkozta Gombos. (bt)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?