Gombos éjszakai győzelme a 3. kiemelt ellen

Gombos
Pozsony |

A nádszegi származású Gombos Norbert 6:4, 7:6-ra győzött a francia Benjamin Bonzi ellen a pozsonyi férfi challengertorna 1. fordulójában.

A Nemzeti Teniszközpontban zajló tornára az első két napon elég kevés néző látogatott ki. Így volt ez a keddi játéknap fő mérkőzésének idejében is, amely a megelőző hosszú csaták miatt sokat csúszott, az eredetileg tervezett 19.00-s időpont helyett fél 10-kor kezdődött. Az online streamen viszont egyre nagyobb nézősereg gyűlt össze, a második szett végét már 1200-an figyelték internetes közvetítésen keresztül. Ekkorra ugyanis – borítva a papírformát és eltüntetve a kettejük ranglistahelyezése között levő kerek 200 pozíciónyi különbséget – Gombos Norbert a győzelem kapujába került. Az első játszmát 6:4-re húzta be, a másodikban pedig fej fej mellett haladtak a francia riválissal. Bonzi 6:5-ös vezetésénél, Gombos adogatása mellett maratoni hosszúságú 12. játék következett, amely során a hazai játékos négy szettlabdát is hárított. A rövidítésben gyorsan előnybe került, de a torna 3. kiemeltje 4:2-ről 4:5-re fordított. Gombos azonban ismét megrázta magát, és zsinórban három pontot szerezve, első meccslabdáját kihasználva 7:5-re nyerte a tie-breket, 7:6-ra a szettet és 2:0-ra magát a meccset – mindezt fél órával éjfél előtt.

Alighanem ez volt a szezonbeli legjobb teljesítményem. Nem igazán sikerült jól ez az év, de most is küzdeni akartam. A stábom maximálisan támogat, így továbbra is motivált vagyok, hogy a legjobb teniszezőkkel játsszak. Az ilyen győzelmek sokat segítenek, igazán boldog vagyok. Remélem, a formám minél tovább kitart – nyilatkozta Gombos, aki a meccsen egyszer sem veszítette el a szerváját.

A torna 2019-es győztese a csütörtöki 2. fordulóban az ukrán Ilja Marcsenkóval találkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?