Góleső, elúszó barcelonai rekordok

<p>Volt három új továbbjutónk, emellett két barcelonai rekord is megdőlt szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligájában. És potyogtak a gólok: 8 meccsen 36 született!</p>

KISS TIBOR NOÉ

A legváratlanabb a Manchester United tombolása volt Leverkusenben. A szezon eddigi részében nem túl meggyőző teljesítményt nyújtó ManUtd 5:0-ra győzött Németországban, a kiütéshez Wayne Rooney három gólpasszal segítette hozzá csapatát. Legalább ekkora elismerést érdemel Ryan Giggs, aki végigjátszotta a mérkőzést, aztán ma megünnepelte a 40. születésnapját.

A csoport másik mérkőzésén a Sahtar Donyeck két hazai döntetlen után végre győzött. A Real Sociedad elleni mérkőzésen (4:0) az ukránok összes gólját brazil futballista szerezte. Ezzel együtt a Sahtar csak a továbbjutási esélyeit őrizte meg, de még mindig nem favorit. Bár a donyeckiek egy ponttal megelőzik a Leverkusent, az utolsó körben a németek a Real Sociedadhoz látogatnak, az ukránok viszont az Old Traffordra. Ráadásul az egymás elleni eredmények a Leverkusennek kedveznek, így ha a két csapat azonos pontszámmal végez, a Bayer követi a legjobb tizenhat közé a Manchestert. S a Real Sociedad? A spanyolok szereztek 1 pontot, rúgtak 1 gólt – a BL-ben idén nagyon könnyűnek találtattak.

Madridban kiderült, hogy a Real fényévekkel jár a Galatasaray előtt. A spanyolok annak ellenére verték 4:1-re ellenfelüket, hogy a 26. perctől kezdve emberhátrányban játszottak Sergio Ramos (jogtalan) kiállítása miatt. Gareth Bale parádés gólt lőtt szabadrúgásból, Alvaro Arbeloa gólt és gólpasszt jegyzett, a közönség pedig 45 ezer CR7-maszkkal köszöntötte a találkozót sérülés miatt kihagyó Ronaldót. Jó buli volt Madridban, csoportelsőséget ért, ráadásul megdőlt egy Barcelona-rekord is. A Real zsinórban a 30. BL-mérkőzésén szerzett legalább egy gólt – a Barcelona sorozata „csak” 29-ig tartott.

Buli olasz módra: a Juventusnak az ötödik fordulóban sikerült megnyernie az idei első BL-meccsét. Ezt sem könnyen, az olaszok két tizenegyesgól segítségével tudták csak legyűrni 3:1-re a masszív Koppenhágát. Arturo Vidal mesterhármast szerzett (harmadik gólja csodaszép felhőfejes volt), de nem játszott jól, s a Juve sem. Tegyük hozzá: a dánok a szünet után csak néhány percig tudták izgalmassá tenni a meccset, amikor az exjuvés Mellberg góljával egyenlítettek (ez volt a Köbenhavn első kapura tartó lövése a meccsen…). A továbbjutási kulcs egyszerű ebben a csoportban is. Az utolsó fordulóban Galatasaray–Juventus, a hazaiaknak a győzelem, a Juvénak már egy döntetlen is elég a boldogsághoz.

Megszerezte a csoportelsőséget a PSG. A franciák is emberhátrányban győztek – az Olimpiakosz ellen. Verratti kiállítása után a teljes második félidőt tíz emberrel töltötték, de Manolasz kései egyenlítő góljára még született párizsi válasz, Cavani a 90. percben a nyolcaddöntőbe lőtte a francia csapatot. Pedig az iksszel a görögök biztos továbbjutónak számítottak volna, így azonban még várniuk kell. A portugálok (a görögök nagy fájdalmára) ugyancsak a 90. percben lőtték a győztes góljukat Brüsszelben, így a PSG-t követő két együttesnek egyaránt 7-7 pontja van. Mégsem kell még siratni a pireusziakat: az Olimpiakosz az utolsó körben az Anderlechtet fogadja, s a továbbjutáshoz éppen elég annyi pontot szereznie a belgák elleni meccsen, mint amennyit a Benfica elcsíp otthon a PSG-vel szemben.

A másik Barcelona-rekord Moszkvában dőlt meg. A mostanában „új Barcelonának” is tekinthető Bayern München sorozatban a 10. BL-találkozóját nyerte meg. A CSZKA elleni 3:1 során még a hó és a hideg sem okozott gondot a német együttesnek. A csoport másik találkozóján a Manchester City 4:2-re verte a Plzeňt, így az utolsó körben rendezett Bayern–City derbi a csoportelsőségről dönt. Az angol drukkereknek ne legyenek illúzióik: az elsőséghez a Citynek a hazai 1:3-as vereségüket kellene annullálnia, például egy 3:0-s vagy egy 4:2-es müncheni sikerrel. A ManCity Plzeň elleni eredménye egyébként csalóka, a csehek a 78. percig döntetlenre álltak, szép támadásokat vezettek, összesen 16 kapura lövést könyveltek el, a szögletarány pedig 11:3 volt a javukra. Elképesztő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?