Gól nélküli csúcsrangadó Pozbán

régiófoci
Pozba |

17 fordulót kellett várni a focirajongóknak arra, hogy összemérje tudását a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának két prominens csapata. A táblázat második helyén álló pozbaiak a földrajzilag is közeli listavezető bellegszencseieket fogadták, és játszottak velük 0:0-ás döntetlent. 

Az összecsapást igencsak elképesztő méreteket öltő médiaérdeklődés kísérte a 400 lakosú községben, a központi és megyei lapokon kívül néhány kereskedelmi tévécsatorna is érdeklődött az esemény iránt.

„Ha nem lett volna csontig hatoló hideg, talán egy tűt sem ejthettünk volna le a sportpálya nézőterén” – állapította meg találóan a meccs előtt Pilárik Patrik, a pozbai fociklub fiatal elnöke. Ennek dacára összefutottunk megannyi lévai, komáromi és értelemszerűen érsekújvári sportbaráttal.

A mérkőzés pikantériája, hogy a játékvezetők nevét is titokban tartották, csupán egy órával a találkozó megkezdése előtt fedeztük fel Fehér Zsoltot, a galántai III. ligás bírót segítőtársaival, akiket mérkőzésellenőrként elkísért Alena Jančeková-Žáčiková, a szövetség játékvezető testületének elnöke is.

Tapasztalt játékosok

Akik tüzetesen figyelemmel kísérik az alacsonyabb osztályok bajnoki küzdelmeit, azon nyomban felfigyeltek rá, hogy Urban Krnčan, Tomáš Krnčan, Fogad, Zoller Dávid, Korman, Benkó Tamás, Sásik, Konvický, Predajniansky, Husovský, Soboňa, Lovska és még jó néhányan III. és IV. ligás alakulatokban is szóhoz jutottak korábban, közülük a legtöbben Léván és Nagyölveden. Öröm volt látni, hogy többségük látványosan fitogtatta képzettségét és jártasságát. 
 

régiófoci

Amire felfigyeltünk

Az első kecsegtető helyzet a pozbai Pásztor László előtt adódott az 5. percben, ám a mozgékony csatár fölé bombázott. Az ellentámadásból Adam Konvický profitálhatott volna, de Urban Krnčan kapus a helyén volt. Nem sokkal később a csapatkapitány Sásik löketét a másik hálóőr, Lukáš Norovský hatástalanította. A 23. percben egy teljesen fölösleges kakaskodás miatt a játékvezető kiállította a bellegszencsei Szabó Romant, azonban a hosszan tartó emberelőnyt a hazaiak nem voltak képesek kihasználni. A pozbai Marián Sásik mindenütt felbukkant, szabadrúgást és szögletet végzett el, szabálytalankodott, elnézést kért, de elsősorban küzdött. A továbbiakban a vendéglátóknál Sásik, Korman, Tomáš Krnčan, Benkó, míg a listavezetőnél mindenekelőtt Konvický jelentett némi veszélyt a kapura. De gól nem született, maradt a 0:0.

A kiállítás segített a vendégeknek 

Marek Szegény pozbai edző így vélekedett a meccsről. „A bellegszencseiek ízig-vérig, okosan harcoltak, mi viszont az első húsz percben jobbak voltunk és eldönthettük volna a három pont sorsát. Tavasszal egyébként még előttünk van 17 párharc.” 

„Edzéseink hatékonysága meghozta a gyümölcsét. Úgy érzem, tizenegy játékossal győztünk volna. Örömmel tölt el azonban, hogy a bajnokságban veretlenek maradtunk. Varga Péter, Lukáš Szolnoki, Ihor Lovska és Kamil Pavlatovský megtartották a csapatot” – értékelt Alexander Soboňa bellegszencsei játékosedző.
 

Csapata megőrizte egygólos előnyét a tabella élén, és nagy esélyesként várhatja a tavaszi folytatást Persze a pozbaiaknak is lesz ezzel kapcsolatban mondanivalójuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?