Gól nélküli csattanó

Nagyszombat. A szlovák labdarúgó-válogatott utolsó idei fellépésén barátságos mérkőzésen Szlovénia ellen lépett pályára. Küzdelmes kilencven percet hozott az összecsapás, amelyen csak a gólok hiányoztak.

Róbert Vittek (jobbról) Mavric mellett kapura törČTK-felvételSZLOVÁKIA–SZLOVÉNIA 0:0. Nagyszombat, 5482 néző. Játékvezető: Skjerven (norvég). SZLOVÁKIA: König (46. Čontofalský)–Zabavník (46. Janočko), Kratochvíl, Petráš, M. Čech–Hanek (46. Valachovič), Karhan, Greško (7. M. Ďurica), Mintál–Vittek (68. Breška), Šesták (46. Reiter). SZLOVÉNIA: Handanovic–Pokorn, Mavrič, Knavs, Cesar–Semler (78. Brecko), Komac, Sešlar, N. Ceh–Acimovic (82. Zinko), Cimerotic (88. Sukalo). A találkozót Dušan Galis vezetőedző amolyan ajándéknak szánta a szurkolóknak, a sikeres őszi szereplés után. Az igazi futballfesztiválhoz azonban egy gyengébb ellenfél kellett volna. A szlovénok nem szeppentek meg a meccs elején, többet volt náluk a labda, ügyesen szűrték meg a hazai próbálkozásokat. Negyedóra után kezdtek éledezni a vendéglátók, különösen az agilisan játszó Čech jóvoltából. Előtte adódott a legnagyobb szlovák lehetőség, de sokáig kivárt a lövéssel, és a kapus védett. Később Vittek váratlan lövését Handanovic kis híján a saját kapujába tenyerelte. A szlovák oldalon még Karhan került helyzetbe, ám lyukat rúgott. A szlovénok gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, egy ilyen után sakk-matt helyzetben Ceh gurított mellé., majd Kovac szabadrúgása csattant a lécen.

A szünetben Dušan Galis négy helyen változtatott. Az új felállásban is nagy rössel kezdtek a szlovákok, de kimaradtak a helyzetek. Különösen Mintál két „1000 százalékos” lehetősége kiáltott gól után. A nürnbergi csatárnak azonban sokkal jobban megy a klubjában, mint a válogatottban. A közel 6000 ezres nézősereg a szlovák válogatott utolsó őszi fellépésének gól nélküli csattanóját láthatta, melyen a gólokon és a melegen kívül nem hiányzott semmi. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?