Gól kell a trencsénieknek

Marek Bakoš

A nagyszombatiak egy esetleges vereséggel is ott lehetnek a labdarúgó Európa Liga csoportkörében, míg a Trenčínnek egy nagyobb arányú döntetlen vagy győzelem kell a továbbjutáshoz.

Motiváltan Cipruson

„A múlt héten láthattuk, hogy a Larnaca is egy nagyon jó csapat. Sajnos mi nem tudtuk kiadni magunkból a maximumot” – utalt a trencséniek csapatkapitánya, Peter Kleščík a múlt heti 1:1-el zárult Európa Liga-selejtező első mérkőzésére. A zsolnai műfüves pályán ugyan a Trenčín megszerezte a vezetést, de a ciprusiak gyorsan kiegyenlítettek. Így alakult ki a döntetlen, ami a Larnacának kedvez. Ricardo Moniz csapatának ezért mindenképpen gólt kell lőnie, ami nem megoldhatatlan feladat, hiszen eddig mindent tétmeccsükön eredményesek voltak legalább egyszer. „Mindig az utolsó lépések a legnehezebbek – folytatta Kleščík. – Motiváltak vagyunk, szeretnénk még erősebb klubokat vendégül látni a hazai pályán, és arra is fel vagyunk készülve, hogy decemberig heti 2-3 meccset is lejátszunk. A visszavágón az a legfontosabb, hogy gólt szerezzünk. Bízunk a támadóink jó formájában, akik képesek több gólt is lőni.”

„Kilencven percig vagy akár tovább is koncentráltnak kell maradnunk. Le kell védekeznünk az előreívelt labdákat, mert az első mérkőzésen ebből voltak a ciprusiak a legveszélyesebbek. A hosszú átadásokat már a félpályánál meg kell akadályoznunk, azzal, hogy szorosabban fogjuk az embereket” – mondta Igor Šemrinec, az AS kapusa.

Cipruson a meccs időpontjára 35 fokos meleget jósolnak, magas páratartalommal. „Fontos mozzanat lehet ez. A nagy melegre itthon is felkészülhettünk, de a magas pártartalom gondot okozhat. Reméljük, sikerül akklimatizálódni a meccs kezdéséig” – ecsetelte Šemrinec.

Az első mérkőzés után Ricardo Moniz kiemelte James Lawrence hiányát. Az angol védő a visszavágón sem áll majd a holland tréner rendelkezésére, ugyanis időközben az Anderlecht csapatába igazolt.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik, a játékvezető az orosz Szergej Karaszov lesz, és az STV 2 közvetíti a mérkőzést.

Gólratörő játék

Harmadik nekifutásra próbálnak bejutni a nagyszombatiak az Európa Liga csoportkörébe. 2011/12-ben a Lokomotiv Moszkva, két évvel később pedig az FC Zürich ütötte ki őket a playoffban. Most minden esélyük megvan, hogy végre sikerrel járjanak, hiszen múlt héten idegenben győzedelmeskedtek 2:0-ra a szlovén Olimpija Ljubljana otthonában.

„Nagyon várjuk már a visszavágót. Ez egy pozitív lépés lehet sokunk karrierjében, hiszen Marek Bakošon és Erik Grendelen kívül még egyikünk sem rendelkezik komolyabb nemzetközi tapasztalattal. Mindent megteszünk azért, hogy elérjük ezt a sikert, ami nem csak a mi klubunknak, de az egész szlovák labdarúgásnak nagyon sokat jelentene. Nem lesz könnyű mérkőzés, az ellenfélnek kellemetlen játékosai vannak. Fel vagyunk arra készülve, hogy már az elején letámadnak minket, hogy minél előbb gólt tudjanak szerezni. Fontos, hogy meglegyen a csapategység, és agresszívan, gólratörően játszunk” – mondta a Spartak kapusa, Martin Chudý.

A Ljubljana tapasztalt középpályása, Rok Kronaveter az NK Domzale elleni győztes bajnoki után így nyilatkozott: „Jól játszottunk, főleg az első félidőbeli játékunkkal vagyok igazán elégedett. Nem vétettünk egyetlen hibát sem, megmutattuk, milyen a csapatunk igazi arca. Tudjuk, hogy a Nagyszombat ellen nehéz feladatunk lesz, de minden lehetséges. Nem szabad minket leírni.”

A mérkőzést az olasz Luca Banti vezeti, és az STV 2 képernyőjén lesz látható 20.30-kor. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?