Gödörben a sztárcsapat

Madrid. A Real Madrid – szinte észrevétlenül – meglehetősen mély gödörbe zuhant: legutóbbi öt mérkőzésén nem tudott győzni a földkerekség minden bizonnyal legerősebb klubcsapata.

Madrid. A Real Madrid – szinte észrevétlenül – meglehetősen mély gödörbe zuhant: legutóbbi öt mérkőzésén nem tudott győzni a földkerekség minden bizonnyal legerősebb klubcsapata. Hátránya négy pont a Primera División tabelláján az éllovas Real Sociedad mögött, amely éppen vasárnap szenvedte el első vereségét a 2002-2003-as bajnokságban. A csapat emblematikus figurája, Raúl Gonzalez sem talált az ellenfelek hálójába – pontosan egy hónapja. A királyi alakulat rossz sorozata az Atlético Madrid ellen kezdődött, a Bernabéu-stadionban: 2:2-es döntetlen a fővárosi derbin. Utána jött a Mallorca elleni hazai 1:1 a Király Kupában, majd újabb 1:1-es remi a San Mamésben az Athletic Bilbao ellen, amit a mallorcai 0:4 követett, s ezzel a csúfos búcsú a kupától.

A keserű szériára most vasárnap tették fel a koronát Vicente del Bosque legényei, a Montjuichon elszenvedett döntetlennel a mezőny egyik leggyengébb csapata, az Espanyol otthonában. Ráadásul 0:2-ről kellett véres verejtékkel kiharcolni a 2:2-es döntetlent. Ilyen rosszul csak októberben ment a Madridnak ebben a szezonban, amikor ugyancsak öt mérkőzést játszott végig győzelem nélkül az idén már 101 éves csapat: vereség a Racing Santandertől és a Romától – utóbbi a BL-ben –, döntetlen az AEK Athén, a Villarreal és a Deportivo ellen.

Ami a csapat legdédelgetettebb sztárját, Raúlt illeti: a még mindig csak 25 éves csatár pontosan egy hónapja képtelen gólt szerezni. Legutóbb a Sevilla hálóját vette be, még január másodikán, azóta semmi sem sikerül neki. Például az Atlético Madridot egymaga legyőzhette volna, de három ordító helyzetet is elpuskázott. Mindez azt eredményezte, hogy a nyolcgólos Raúl mellé Figo és Ronaldo is felzárkózott a házi listán, egyaránt nyolc találattal. A világ legjobb labdarúgói közé tartozó Raúl csak a Manchester United kedvéért hagyná el jelenlegi csapatát, a Real Madridot. „Nagy tisztelője vagyok Sir Alex Fergusonnak. Kiváló edző, szinte intézménynek számít klubjában. Szeretnék együtt dolgozni vele, de ez egyelőre nem időszerű, hiszen a Real Madrid játékosaként futballozom“ – mondta a még mindig csak huszonöt éves, de már régen világklasszisnak számító csatár. (NS, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?