Gironában többet mutatna támadásban a Slovan

Slovan

A Bajnokok Ligája főtáblájának 3. fordulójában a pozsonyi Slovan a Girona otthonába látogat. A szlovák bajnokcsapat abban bízik, hogy kedd este 20.45-től lejátssza eddigi legkiegyenlítettebb mérkőzését a sorozatban.

A Slovan két súlyos vereséggel kezdte a Bajnokok Ligáját, de a Celtic elleni 5:1-gyel ellentétben a Manchester City elleni 4:0 már egy abszolút vállalható eredmény volt. Utóbbi mérkőzés után visszavonult az égszínkékek csapatkapitánya, ifjabb Vladimír Weiss, a játékmester viszont azóta is a csapat körül „ólálkodik”, és egy ismeretlen funkcióban, de elutazott a csapattal Spanyolországba. „Egységesnek kell lennünk, mert a Girona a rövid passzos játék híve, és erősebb a labdával, mint bármelyik hazai ellenfelünk. Hasonlóan játszanak, mint a Manchester City, az egy az egy elleni párharcokban is kiválóak, mindenre alaposan fel kell készülnünk” – mondta a keddi ellenfélről idősebb Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője.

A Manchester Cityvel való összehasonlítás nem véletlen, hiszen mindkét csapat a City Football Group tulajdonában van, a Girona elnöke pedig Pere Guardiola, a manchesterieket irányító Pep testvére. A katalán klub tavaly emlékezetes szezont produkált a La Ligában: sokáig a Real Madriddal és az FC Barcelonával versengett a legmagasabb pozíciókért, végül bronzérmes lett, maga mögött tartva az Atlético Madridot.

A nyáron távozott a tavalyi sikercsapat két legnagyobb ásza, Artem Dovbik (AS Roma) és Savinho (Manchester City), talán ezért is tanyázik 12 forduló után a Girona csak a békés középmezőnyben. A Bajnokok Ligájában eddig mindkét mérkőzésüket elveszítették a katalánok, előbb a PSG, majd a Feyenoord ellen. A Girona vezetőedzője, Míchel alhangon is legalább fél tucat sérült játékosát lesz kénytelen nélkülözni a Slovan ellen, köztük a veterán Blindet, a Chelsea-t és Barcelonát is megjárt Romeut, valamint a tavalyi szezonban végig remeklő Cihankovot.

Weissnek ennél egyszerűbb dolga lesz, a hosszabb ideje sérült Kucka mellett csak két peremember, Mak és Medvedev hiányzik majd csapatából. A Slovan mindenesetre jó hangulatban utazott el Spanyolországba, hiszen a hétvégén idegenben győzte le a nagy rivális Spartakot a rangadón. „Az előttünk álló mérkőzés minden szempontból más lesz. A Bajnokok Ligája egyszerűen egy teljesen más kávéház” – nyilatkozta a Slovan klubhonlapjának a csapat örmény szélsője, Tigran Barszegjan, aki pár napja hosszabbított szerződést 2027-ig a pozsonyiakkal. A Slovan pályaedzője, Boris Kitka elmondta, felkészültek arra, hogy ismét főleg védekezésre lesznek kényszerítve. „A játékosainknak el kell fogadniuk, hogy megint sokszor leszünk labda nélkül. Ezúttal viszont többet akarunk mutatni az előre játékban. Meglátjuk, mennyit enged nekünk az ellenfél.”

A találkozót a Nova Sport 5 élőben közvetíti, a játékvezető a román Horatiu Fesnic lesz. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?