Giro d'Italia – Campenaerts szökésből nyert, változatlan élcsoport

Victor Campenaerts

A belga Victor Campenaerts szökésből nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 15. szakaszát, amelyen a főmezőny együtt ért célba, így az összetett közvetlen élcsoportja nem változott. Valter Attila előrelépett a 11. helyre.

A Grado és Gorizia közötti, három negyedik kategóriás emelkedőt és 1800 méter szintkülönbséget magában foglaló 147 kilométer megtétele várt a mezőnyre, amely áttért Szlovéniába is a szakasz során.

A közvetlenül a rajtnál történt tömeges bukás után – amelyben Dina Márton és az összetettben hatodik német Emanuel Buchmann is érintett volt – neutralizált részt követően indult etapon azonnal kialakult a nap 15 fős szökevénycsoportja, amelyet a kényelmes tempót felvevő mezőny messzire engedett el. Az élbolyban bő húsz kilométerrel a befutó előtt bomlott meg az egység, az utolsó kilométerekre az egyórás világcsúcstartó Campenaerts és Oscar Riesebeek maradtak elöl. Kettejük sprintjében előbbi kerekedett felül, és 29 esztendősen első etapsikerét aratta Grand Tour-viadalon.

Az Ineos Grenadiers vezette mezőny a szakadó eső miatt csúszós úton biztonságos tempóban, több mint 17 perc hátránnyal ért célba, így a kolumbiai Egan Bernal változatlan előnnyel őrzi a rózsaszín trikót.

Valter Attila (Groupama-FDJ) és Dina Márton (EOLO-Kometa) is a mezőnnyel ért célba, előbbi – Buchmann kiszállása miatt – egy helyet előrelépve 11. az összetettben. Az első hivatalos eredménysorban Valtert még a tizedik helyen tüntették fel, de ezt a szervezők később módosították.

A keddi szünnap előtt hétfőn a királyetap, a Sacile és Cortina d'Ampezzo közötti 212 kilométeres szakasz – benne három első kategóriás heggyel és 5700 méternyi szintkülönbséggel – vár a mezőnyre, amely összesen 3479,9 kilométert teker, amíg jövő vasárnap célba ér Milánóban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?