Sport

Geröly-diadal Feketenyéken

Feketenyék | Mindkét számban magyarországi győzelem született a feketenyéki nemzetközi fogathajtó versenyen. Az akadályhajtásban a gencsapáti Geröly Tibor, a vadászhajtásban a veszkényi Lócsi Miklós diadalmaskodott.
Szabó Zoltán

2019. június 26. 18:15

 Harminckét kettes és öt egyes fogat állt rajthoz a színvonalas viadalon. Az akadályhajtás két futamát Geröly Tibor mellett a zsigárdi Kolozsi János és a feketenyéki Gasparovics Kiara teljesítette hibátlanul. Az ezt követő összevetésben Kolozsi egyszer bakizott, így harmadikként zárt. Végül három másodperces előnnyel a többszörös magyar bajnok Geröly megelőzte a szintén végig hibátlan Gasparovics Kiarát. „Örülök, hogy Zsigárd után hazai pályán is baki nélkül teljesítettem a pályát, még ha ez ezúttal csak a második helyhez volt elég” – mondta lapunknak a 14 éves Kiara, aki címvédőként három viadal után 15 pontos előnnyel vezeti a nyolc versenyből álló dél-szlovákiai sorozatot. „Sokkal jobb teljesítményt nyújtottam, mint egy hete, amikor házigazdaként rengeteg teendőm akadt, így nem tudtam a versenyre összpontosítani. Kár, hogy az összevetésben egyszer hibáztam, de ebben a közelgő vihar is közrejátszott. Remélem, Alsószeliben is sikeres leszek” – szögezte le az Új Szónak Kolozsi János, aki összetettben a harmadik helyen áll. A vadászhajtásban is szoros volt a küzdelem, Lócsi Miklós győzött a dunatőkési Cserge Igor előtt. „Nagyon elégedett vagyok, mert rendkívül színvonalas és izgalmas versenyt láttak a nézők. Sajnos, a második körben egyszer bakiztam, így lecsúsztam a dobogóról, és negyedikként zártam. Hiába, vendéglátóként sok mindenre oda kellett figyelnem” – jelentette ki Gasparovics László. Szombaton Alsószeliben folytatják a fogathajtók.  
 

A NYOLC VERSENYBŐL ÁLLÓ DÉL-SZLOVÁKIAI SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁSA

Feketenyék – akadályhajtás, kettes fogatok: 1. Geröly Tibor (gencsapáti) 134,16 (0 hibapont); 2. Gasparovics Kiara (feketenyéki) 137,16 (0); 3. Kolozsi János (zsigárdi) 151 (3). A dél-szlovákiai sorozat állása: 1. Gasparovics Kiara 55 pont; 2. Kajos Vivien (alsószeli) 40; 3. Kolozsi János 36. Vadászhajtás: 1. Lócsi Miklós (veszkényi) 74,69; 2. Cserge Igor (dunatőkési) 75,04; 3. Fülöp Zsolt (magyarországi) 75,60. A dél-szlovákiai sorozat állása: 1. Cserge Igor 27; 2. Sárkány László (nádszegi) 22; 3. Kolozsi János és Kajos Sándor (alsószeli) 16–16. ⋌

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Rengeteg hiányosságot találtak a szabadulószobák ellenőrzése során

Nem vizsgálja tovább a NAKA Šufliarsky és Kočner sms-váltását

Kiska nem tart igényt két fizetésre

Lucia Ďuriš Nicholsonová lett az EP Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának elnöke

Nagyszombat megyében nőtt a közlekedési balesetek száma

VIDEÓ: A teljes gombaszögi beszélgetés Zuzana Čaputová államfővel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?