Gera volt a nyerőember

Győr. Az Arany Ászok Liga tizedik fordulójában a súlyos debreceni vereség és a koppenhágai kupakudarc után nyerni tudott a Ferencváros Győrben. Fontos győzelmet szerzett az Újpest is a békéscsabai „lila rangadón”. A forduló esti slágermérkőzésén az MTK biztosan verte az UEFA Kupában remeklő debrecenieket.

AZ ETO FC tulajdonosa új klubigazgatót és szakmai igazgatót szerződtetett az elmúlt héten, a szeptember 3-i, Bodajkon elszenvedett kupavereség miatt pedig jelentős pénzbüntetést rótt ki a labdarúgókra. Az egyik kérdés tehát a két zöld-fehér párharc előtt az volt, hogy ezek az események milyen hatással lesznek Kiprich József csapatára.

A másik kérdés a Ferencvárossal volt kapcsolatos: mennyire viselte meg a koppenhágai kupameccs fizikálisan és mentálisan a Fradit. Lipcseiék ugyanis szerdán hosszabbítás utáni tizenegyespárbajban, nem mindennapi körülmények közepette szenvedtek vereséget az FC Köbehavn együttesétől .

A meccset a Fradi kezdte aktívabban, Lipcsei már a 6. percben fejjel veszélyeztetett, majd két perccel később Gera lőtt kapura húszról – Sebők bravúrral védett. A győriek csak harminc perc elteltével közelítették meg Szűcs kapuját, egy bal oldali beadásnál Dragóner alászaladt, Balog melléfejelt, Szűcs luftot rúgott, a győri támadók azonban annyira meglepődtek ezen, hogy a gyorsabban reagáló Szűcs visszavetődve még menteni tudott. Egy percre rá megszerezte a vezetést a Fradi: Balogh hatalmas bedobását Stark rossz helyre csúsztatta meg, és a hosszú saroknál üresen érkező Gera a kapuba bólintott: 0:1. Fordulás után valamelyest aktívabb lett a győriek támadójátéka, előbb Nicsenko, majd Nagy Tamás is veszélyeztetett. A Fradi őrizte előnyét, de a ráadás pillanataiban majdnem ráfizetett: a 92. percben Nagy Tamás beadására a csereként pályára lépett Oross érkezett, ám fejese nyomán a kapufáról pattant ki a labda.

A Ferencváros rutinos, kényelmes játékkal és jó kapusteljesítménnyel (helyenként egy kis szerencsével is) verte az enervált,s főleg az első félidőben szervezetlenül futballozó győrieket. Az ETO legutóbb több mint négy éve, 1999 májusában nyert a Fradi ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?