Gera, Gera, Gera

A Videoton most sem tudott győzni, a pesti rangadót pedig a Vasas nyerte meg a Honvéd ellen, így az angyalföldiek újra harcban állnak a bajnoki aranyéremért a labdarúgó NB I-ben.

A Videoton most sem tudott győzni, a pesti rangadót pedig a Vasas nyerte meg a Honvéd ellen, így az angyalföldiek újra harcban állnak a bajnoki aranyéremért a labdarúgó NB I-ben. Gera Zoltán a szüle- tésnapján lőtt három gólt.

Újpesten játszották az angyalföldiek és a kispestiek rangadóját, azaz Vasas–Honvéd a negyedik kerületben. A Honvéd hatalmas esély előtt állt, egy győzelem esetén a csapat (öt fordulóval a zárás előtt) kilenc pontra növelhette volna előnyét a Vasassal szemben, vagyis már csak a Videotonnal kellett volna foglalkoznia. Ehhez képest a Vasas Felix Burmeister góljával nyert (Davide Lanzafame tizenegyest hibázott, a hajrában pedig a lázas beteg Vasas-kapus, Nagy Gergely bemutatott egy újabb bravúrt), így – mivel a Videoton csak 1:1-re végzett az MTK stadionjában – a bajnoki címért folytatott harc ismét háromfrontossá vált (Honvéd 50 pont, Videoton 50, Vasas 47). Nagy a mérkőzés után azt nyilatkozta, a meccs második félidejében már a hideg rázta a láztól, az angyalföldi szurkolók viszont örömükben az öklüket rázhatták.

A fájdalmas vereség után Marco Rossi, a Honvéd edzője taktikai hibákról beszélt, a Videotonnál dolgozó Henning Bergből viszont a csapat gyenge sorozata (az utóbbi öt meccse közül csak egyet nyert meg a Vidi) kihozta a rosszabbik énjét egy kis bírózás képében. A norvég edző szerint az egyik érvénytelenített Videoton-gól nem volt les. Ha viszont a 93. percben az MTK belövi a tutinál is tutibb helyzetet, Bergnek most lenne miért magyarázkodnia.

Jó hír a zöld-fehér szurkolók számára: négy mérkőzés után nyert ismét az NB I-ben a Ferencváros, amely Gyirmóton győzött 3:2-re. Gera Zoltán volt a meccs hőse, a 38. születésnapján mesterhármast szerzett. Thomas Doll pedig mintha végképp megváltozna: „A Gyirmót nagyon megnehezítette a dolgunkat, harcias, erős csapat benyomását keltették. Volt egy kapufájuk, a végén mindent bedobtak, volt egy büntetőjük, amit kivédtünk. Szóval, rászolgáltak volna az egy pontra” – mondta az egyre higgadtabb Fradi-edző, majd sok sikert kívánt a(z alighanem kieső) gyirmóti csapatnak. A Fradinak nagyjából már mindegy, ez a szezon elúszott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?