Gelle az év kajakosa

Gelle Péter 2010, 2012 és 2013 után negyedszer nyerte meg az Év kajakosa ankétot. A 33 éves sportoló tavaly Bo-tek Ádámmal K2-ben világ-bajnoki ezüstérmes lett 1000 méteren.

Gelle Péter 2010, 2012 és 2013 után negyedszer nyerte meg az Év kajakosa ankétot. A 33 éves sportoló tavaly Bo-tek Ádámmal K2-ben világ-bajnoki ezüstérmes lett 1000 méteren. Az ankétgyőztessel telefonon beszélgettünk.

Bízott a győzelemben?

„Reménykedtem, hogy sikerül az élen végeznem, hiszen nagyon sikeres év volt a számomra a tavalyi. Az egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam, zsinórban nyertem a válogatókat. A račicei vb-n pedig Botek Ádámmal remekül mentünk, és annak ellenére, hogy csak szezon közben ültünk egy hajóba, nagy meglepetésre másodikként értünk célba. Nagyon boldog voltam, hiszen hat év után szereztem vb-érmet, 2011-ben Szegeden Vlček Erikkel világbajnokok voltunk ugyanezen a távon.

A négy elsőség közül hová helyezné a mostanit?

Valamennyi ankétgyőzelmemet nagyon értékesnek tartom, hiszen ez komoly elismerésnek számít, mert rendkívül erős a mezőny. Az első volt a legemlékezetesebb, de nagyon örülök, hogy négy esztendő után ismét én kaptam a legtöbb voksot. Ez még keményebb munkára ösztönöz, és 2018-ban legalább olyan évet szeretnék zárni, mint amilyen a tavalyi volt.

A vb után elmondta, hogy legfontosabb számára a K2, s mindent annak rendel alá. Változott azóta valami?

Nem, egyértelműen ez a fő számunk, erre koncentrálunk. Nagyon örülök, hogy a tőlem 13 évvel fiatalabb Ádám személyében megtaláltam a megfelelő partnert, aki biztonságot ad, és akire mindig számíthatok. Pedig csak a szezon középétől kajakozunk együtt.

Nem hátrány, hogy más-más klubban szerepelnek?

Szerintem nem, én a trencséniekkel, Ádám pedig a komáromiakkal dolgozik, a felkészülés során úgyis az egyesben leevezett kilométerek számítanak. Utána lesz bőven időnk, hogy jobban összecsiszolódjunk.

Úgy hírlik, hogy Denis Myšák egészségi gondok miatt kihagyhatja az idei szezont, és a helyére önnel számolnak négyesben. Megkeresték már ez ügyben?

Hivatalosan még nem, de felmerült, hogy én helyettesíteném Myšákot. A K4-ben 500 méter az olimpiai táv, szerintem nem okozna gondot, hogy a K2 mellett Vlčekékkel is hajóba ülnék. Egyébként Myšák vállproblémákkal küszködik, az egyik vállát tavaly megoperálták, most pedig a másikat fogják. Könnyen elképzelhető az is, hogy a fiatal gyorsan felépül, és nem változik a kvartett összeállítása.

Hol folytatja a felkészülést?

Jelenleg Trencsénben erőnléti edzéseken veszünk részt, de a jövő héten már a Duklával Sevillába utazunk, és ott már vízre szállunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?