Garami: Mindent megteszünk!

Nyon. A labdarúgó UEFA Kupa tegnap déli sorsolásán kiderült, hogy a Ferencváros együttese a bundesligás VfB Stuttgart csapatával találkozik a 2. fordulóban. A játéknapok: október 29–31. és november 12–14. Az első mérkőzésre Budapesten kerül sor.

ĺgy örültek a Fradi-játékosok (balról az első Szkukalek Igor) a továbbjutásnak. A zöld–fehérek az UEFA Kupa 1. fordulójában mindkétszer legyőzték (4:0, 1:0) a török Kocaelispor együttesét. MASH-felvételA német klub a Bundesligában nyolc forduló után két győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel a 11. helyen áll, de csak három pont a hátránya az 5. helyen álló Hansa Rostock mögött. Lisztes Krisztián egykori együttesének legismertebb játékosa a bolgár Krasszimir Balakov, a dél-afrikai származású, de német állampolgárságú, a válogatottban is szereplő csatár, Sean Dundee, valamint a román Ioan Viorel Ganea. A csapat legjobb formában lévő támadója jelenleg a 20 éves brazil Kevin Kuranyi, aki hat találatával a Bayern München légiósa, Elber mögött holtversenyben a második helyen áll a góllövőlistán.

A stuttgartiak az UEFA Kupa-részvételt az Intertotó Kupában rajtolva harcolták ki: a belga Lokeren (2:0, 1:0), az olasz Perugia (3:1, 1:2), a horvát NK Slaven Belupo (2:1, 1:0) és a francia Lille (1:0, 2:0) búcsúztatásával jutottak be az UEFA Kupa első fordulójába, ahol a lett Ventspils ellen léptek tovább két 4:1-gyel.

GARAMI JÓZSEF, a Ferencváros vezetőedzője egyrészt örül, hogy csapata nem az Európa élvonalába tartozó Laziót kapta ellenfélül, másrészt viszont bosszantónak tartja, hogy – csakúgy, mint a selejtezőben és az első körben – hazai pályán kezdenek: „Az olaszokat mindenképpen szerettük volna elkerülni, ez szerencsére sikerült. A Stuttgart is nagyon erős csapat, az előző szezonban a nyolcadik lett a Bundesligában, majd az Intertotó Kupában sorra búcsúztatta jó nevű riválisait. Több nagyszerű futballistájuk van. Kíváncsi vagyok, hogy mire leszünk képesek ellenük. Természetesen jobban örültem volna, ha végre egyszer idegenben kezdhetünk, sajnos, ebből a szempontból ismét kedvezőtlenül alakult számunkra a sorsolás. Ennek elle-nére annyit ígérhetek, mindent megteszünk majd azért, hogy továbbjussunk.”

FELIX MAGATH, a Stuttgart vezetőedzője: „A Ferencváros a legsikeresebb klub Magyarországon. Nagy hagyományokra tekint vissza. Összességében megoldható az a feladat, hogy továbbjussunk a következő fordulóba.”

MANFRED HAAS, a Stuttgart klubelnöke: „Elégedett vagyok a sorsolással. A Ferencváros méltó és erős ellenfél. A magyar futball sikeres időszakára emlékeztet.”

ROLF RÜSSMANN, a Stuttgart menedzsere: „Azt hiszem, ezt a feladatot meg kell oldanunk. Ha nem is sétamenetben, de azért biztosan. Tudnunk kellene, hogy kedden, vagy csütörtökön játszunk, ez még tisztázásra vár.”

A TOVÁBBI PÁROSĺTÁS: Fenerbahce–Panathinaikosz, Malaga– Amica Wronki, Lazio–Crvena Zvezda Beograd, Ipswich Town–Liberec, Anorthoszisz Famaguszta–Boavista, Dinamo Zagreb–Fulham, Parma– Wisla Kraków, Anderlecht–Midtjylland (dán), Slavia Praha–Partizan Beograd, APOEL Nicosia–Hertha, Alaves–Besiktas, Legia Warszawa– Schalke 04, Sturm Graz–Levszki Szófia, PAOK Szaloniki–Grasshoppers Zürich, Djurgaarden–Girondins Bordeaux, Viktoria Žižkov–Betis Sevilla, Leeds United–Hapoel Tel-Aviv, Austria Wien–FC Porto, Sparta Praha–Denizlispor, National Bucuresti–Paris Saint-Germain, Celtic Glasgow–Blackburn Rovers, Vitesse Arnhem–Werder Bremen, Celta Vigo–Viking Stavanger (norvég).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?