Gáborík bérvitája

New York. Bérvita miatt nem hosszabbít szerződést Marian Gaborík az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Minnesota Wilddal. A fiatal szlovák csatár az előző idényben remekül játszott, 30 gólt ütött és 35 gólpasszt adott, s emiatt fizetésemelést kér.

New York. Bérvita miatt nem hosszabbít szerződést Marian Gaborík az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Minnesota Wilddal. A fiatal szlovák csatár az előző idényben remekül játszott, 30 gólt ütött és 35 gólpasszt adott, s emiatt fizetésemelést kér.

Térdműtét vár Dany Heatleyre, az Atlanta Thrashers klasszisára, aki öt napja szenvedett súlyos autóbalesetet társával, az azóta is kómában fekvő Dan Snyderrel. Az első orvosi vizsgálatok alapján az idei All Star-gála legértékesebbjének és a 2001/02-es idény legjobb újoncának választott csatár állkapocscsonttöréssel, enyhe agyrázkódással és gyomortáji zúzódásokkal megúszta az ütközést, most viszont kiderült, egyik térdszalagját operálni kell.

Kedd éjjel Heatley Ferrarijával 130 km/órás sebességgel kisodródott egy kanyarban, a jármű egy kőfalnak csapódott, és mindkét hokis kirepült. Snyder rosszabbul járt: koponya- és agysérüléssel műtötték, s jelenleg kómában van.

Heatley gyorshajtás és súlyos közúti baleset miatt minden bizonnyal bíróság elé áll, a vádlista azonban Snyder állapotától függően bővülhet.

A Thrashers játékosai kedd óta a 15-ös (Heatley) és a 37-es (Snyder) számot viselik fejvédőjükön, így is kimutatva együttérzésüket. A legutóbbi felkészülési találkozón a csapat 5:2-re győzte le a vendég Nashville Predatorst, Marc Savard mesterhármast ütött.

A közép-európai idő szerint szombat hajnalban a szabadlistára tett játékosok számára megtartott csereberén a két leginkább figyelt sztár, Pavel Bure és Curtis Joseph nem kelt el. Előbbi sérült, és senki nem akart kockáztatni: azért adjon ki évi 10 millió dollárt, hogy az orosz csatár esetleg hosszú ideig az ágyat nyomja.

A detroiti Joseph viszont azért nem talált új gazdát, mert a rivális klubok nem kívánják vállalni annak a 16 milliónak a kifizetését, ami az érvényes szerződése alapján járna neki.

Eérdekesebb felkészülési mérkőzések: Columbus–St. Louis 2:3 Washington–Carolina 3:2, Atlanta–Nashville 5:2, Montreal–Minnesota 3:2, New Jersey–New York Rangers 0:2, Anaheim–Los Angeles 0:4. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?