Fűvel szórt Galis-könyv

Pozsony. Nem azt mondta tollba, amit hallani akarnak – állítja könyvének (Rebel Galis) alcíme a tájainkon szokatlan magatartásáról híres labdarúgóedzőről, Dušan Galisról. Michal Zeman gyűjtötte csokorba az ismert hazai szakvezető élményeit, olvasmányos, élvezetes történeteket kerítve belőlük.

Pozsony. Nem azt mondta tollba, amit hallani akarnak – állítja könyvének (Rebel Galis) alcíme a tájainkon szokatlan magatartásáról híres labdarúgóedzőről, Dušan Galisról. Michal Zeman gyűjtötte csokorba az ismert hazai szakvezető élményeit, olvasmányos, élvezetes történeteket kerítve belőlük. A szlovák sportirodalom ma piacra kerülő friss csemegéje rendhagyó életutat tár elénk, egy olyan emberét, aki csak szeretni vagy gyűlölni tud, s a két ellentét között nem ismer semmit. Egy olyan egykori játékosét, aki egyetlen gólt lőtt a válogatottban, azt is Angliának. Egy olyan edzőét, aki volt ugyan a szlovák válogatott szakvezetője, de egyetlen mérkőzésen sem irányította, s aki hivatását ma sem gyakorolja. Itthon a kilencvenes évek legsikeresebb labdarúgótrénere volt.

Könyvében egykori védenceiről, köztük Németh Szilárdról is említést tesz. A Middlesbrough csatárát – Dubovskýval és Moravčíkkal együtt – a századforduló legnagyobb honi tehetségének tartja. „Nagyon szerény, szófogadó és alázatos. Olyan játékos, akinek nem kell taktikai feladatokkal lekötni a figyelmét. Helyzetbe tud kerülni, és tud is élni a lehetőségeivel. Csodálatos a gyorsulása. Ha egészséges lesz, sokra viheti” – olvasható a könyvben. Ugyanott Szili is szól Galisról: „Pályafutásom fontos alakja. Semmi rosszat nem mondhatok róla. Kiemelt az ifik közül, lehetőséget adott a Slovan első csapatában, mindig segített. Találkozásaink rendre kellemesek.” Ilyen volt a szinte baráti körben lezajlott szombati könyvbemutató is, melyen Dušan Tittel, a szövetség főtitkára mindkettejük szülőföldjén, Árvában tépett zöld fűvel szórta meg, és indította olvasókereső útjára a vonzó külsejű Galis-könyvet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?