Futószilveszter Dunaszerdahelyen

ÚJ SZÓ-ELŐZETESDunaszerdahely. A leköszönő év végén a Csallóközben egymást követik a futórendezvények. A minap Kisudvarnokon futottak, kocogtak a mozgás szerelmesei, ma (10.00) Nagymegyer belvárosában róják a köröket, szilveszterkor (10.00) pedig Dunaszerdahelyen zajlik futóverseny.

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Dunaszerdahely. A leköszönő év végén a Csallóközben egymást követik a futórendezvények. A minap Kisudvarnokon futottak, kocogtak a mozgás szerelmesei, ma (10.00) Nagymegyer belvárosában róják a köröket, szilveszterkor (10.00) pedig Dunaszerdahelyen zajlik futóverseny. Dunaszerdahelyen a Fuss velünk – Szilveszteri Futás nevű sportrendezvényt immár negyedik alkalommal a Csallóközi Marathon Club szervezi.

Összesítve ez lesz a 14. szilveszteri futóverseny a járási központban. „A sportos óévbúcsúztatóra a tavalyihoz hasonlóan a városi szabadidőparkban kerül sor. A mozgás szerelmeseinek a szabadidőparkban jelöltük ki a távot, egy kör hossza egy kilométer. Nevezni reggel kilenc órától a városi sportcsarnokban lehet. Az objektumban öltöznek át, zuhanyozhatnak a célba futást követően a résztvevők, itt zajlik majd a megmérettetést követő záróparti. A városi önkormányzat az előző évekhez hasonlóan dotációval támogatja a külföldön is népszerű erőpróbánkat. Köszönet érte” – tájékoztatta lapunkat a részletekről a főszervezőként közreműködő Vajas Roland, a Csallóközi Marathon Club elnöke.

Megtudtuk, az ünnepélyes megnyitót követően elsőként 10 órakor az apróságok vágnak neki a 200 méteres távnak. Fél tizenegykor kerül sor a diákok, ifik és a felnőttek közös rajtjára. Ők erőnlétük függvényében az általuk választott távon (1, 3 és 5 km) róják a köröket. A pályát egyébként úgy jelölték ki, hogy a mozgássérültek is rajtolhassanak. Rajtdíjat nem kérnek, minden résztvevő ajándékkal távozik a rendezvényről. „Az egészséges életmódot népszerűsítjük. Szeretnénk, ha a futásnak köszönhetően egyre többen ráéreznének arra, hogy sportolni jó. A gyermekeknek kis figyelmességgel kedveskedünk, tomboladíjakat is kisorsolunk. Nóvumnak számít, hogy aki jelmezben teljesíti a távot, az különdíjban részesül. A hagyományoknak megfelelően a futókra forró tea, virsliparti vár, a sportos óévbúcsúztató záróakkordjaként pedig pezsgővel koccintunk az új esztendőre. A jó hangulathoz a zenei aláfestés is hozzájárul. Tavaly 264-en voltunk, reméljük, idén ennél többen leszünk, s a résztvevők szilveszteri szokásaik közé szokásos óévbúcsúztatónkat is besorolják. A szervezésben közreműködő társaimmal együtt mindent megteszünk azért, hogy emlékezetes viadallal zárjuk a 2014-es esztendőt” – bizakodott Vajas Roland, aki vezéregyéniségként holnap futócipőjét mikrofonra cseréli, s a tőle megszokott rutinnal, hozzáértéssel vezényli le a szilveszteri erőpróbát. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?