Fürödni mehet a győztes

<p>Ipolybalog. Lukanényei elsőség született a diákcsapatok második kispályás focitornáján, amelyet a nagykürtösi területi szövetség rendezett. Az alsósztregovaiaknak nem sikerült megvédeniük tavalyi elsőségüket.</p>

ÁBEL GÁBOR

A járási székhelytől tizenöt kilométerre délnyugatra fekvő ezernégyszáz lakosú település focistapalántái csak a nagykürtösiekkel remiztek, a többi mérkőzésüket sorra megnyerték. A területi bajnokság hatodik helyén álló lukanényeiek játéka végig gördülékeny volt, összehangoltan dolgoztak a pályán, s megérdemelten emelhették magasba a vándorserleget. „Tavaly ősztől vannak együtt védenceim. Január első napjaitól hetente kétszer edzettünk tornateremben, a srácok rezzenéstelen arccal, komolyan vették a felkészülést. Igaz, a tornán némi szerencsénk is volt, ám kondícióban és lelkesedésben felülmúltuk a többieket. A szervezők által ajándékozott tombolajeggyel egy egész napos belépőt nyertünk az alsósztregovai termálfürdőbe tizenhárom személy részére. A csábiak ellen vívott döntő előtt felcukkoltam a fiúkat, hogy egy esetleges fiaskó után esik a felkínált lehetőség. 2:1-re győztünk, így mehetünk fürödni” – körvonalazta a történteket Tóth József lukanényei edző.

Eredetileg tizenhárom alakulat nevezett a tornára, ám az ipolynyéki B csapat az utolsó pillanatban visszalépett. Mindkét csoportban mindenki mindenkivel mérkőzött. A csoportgyőztesek egyenesen a döntőbe kerültek, míg a második helyezettek a bronzéremért viaskodhattak.

Nem kevesebb, mint húsz összecsapás döntetlennel végződött, legtöbbször háromszor remizett a Príbelce és a Hrušov. Szintén érdekesség, hogy a legtöbbször (11) a nagykürtösiek találtak be az ellenfelek kapujába, míg az ő hálójuk érintetlen maradt. Vereség nélkül zárták a tornát, mégis csak a harmadik hely jutott nekik.

„Az igényesebb szurkolók is elégedettek lehettek a meccsek színvonalával. Örömmel tölt el, hogy az őszi idényben a bátorfaluiakkal és az ipolyhídvégiekkel bővül a területi bajnokság mezőnye” – jegyezte meg Krupčiak Beáta, a Nagykürtösi Területi Labdarúgó-szövetség alelnöke, a diáktorna ötletgazdája és főszervezője.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?