Fülekről terjed az erőemelés, új arcok tűntek fel a Purt-kupán

erőemelők
Fülek |

Huszonnyolcan versenyeztek Füleken az 5. Purt-kupa fekvenyomóversenyen, amely az erőemelés népszerűsítését és a tehetségek felkutatását szolgálja. Hatósugara már a nógrádi város és a térség határait is túllépte. 

„2013 óta óriásit ugrott a sportág népszerűsége városunkban. Akkor még senki sem tudott róla, de miután beindult kupaversenyünk, és a fitnesz mellett az erőemelés is feltűnt klubunkban, egyre inkább szárnyakat kapott. Időnként még súlyemelőknek vélnek bennünket, de ez is már változik – újságolta lapunknak Sajko Ferenc, az FTC erőemelő-szakosztályának lelke, a Purt-kupa szervezője. – Ötödik sportág-népszerűsítő viadalunkra tizenegy településről jöttek versenyzők, két hölgy is volt köztük. És nemcsak Fülekről és környékéről, hanem távolabbról is volt induló. Legmesszebbről, a kelet-szlovákiai Tőketerebesről Márió Tariška érkezett. Élete első versenyén kinyomott 150 kilót, ami a verseny legnagyobb teljesítménye volt, és ezzel a juniorok között lett negyedik. Tapasztalt salgótarjáni lány, Klauber Kitti volt a nők mezőnyében a jobbik, részvételével nemzetközivé vált versenyünk. Fülekről tízen indultak, vannak köztük tehetségek, név szerint Balog Zsolt, Péter Roland, Berky Ádám és Silvia Šuhajová, akikkel érdemes a jövőben is foglalkozni. Versenyzői pályára irányítom őket, felkészülhetnek az áprilisi országos bajnokságra. Akadnak olyanok is, akik távolabb laknak tőlünk, de élhetnek szaktanácsaimmal. Ilyen az egyházasbásti Csík Ernő, aki kategóriájában ezúttal harmadik lett. Az ő esete az akarat és taktikai utasítások betartásának példája. Előtte a méhi Lázók Szabolcs lett az első, s a junioroknál a tapasztalt sajógömöri Ruszó Jenő nyert a sajószentkirályi Albert Dominik előtt. Utóbbival Facebookon tartom a kapcsolatot, maga készül, de eredményességén látni a fejlődést. Akikkel nem Füleken edzek, maguk gyakorolnak, és időnként vagy rendszeresen merítenek tanácsaimból. Ezért is jó, hogy létezik a Purt-kupa, ahol megmutathatják, mit tudnak. Szeretnénk jövőre is megszervezni, népszerűsíteni vele az erőemelést, felkarolni a tehetségeket.”

Érdekes

5. PURT-KUPA tehetségkutató-verseny, Fülek (28 induló) – ifik (14–15 évesek): 1. Lázók Szabolcs (Méhi), 2. Štefan Rácz (Tőrincs), 3. Csík Ernő (Egyházasbást) 

(16–17 évesek): 1. Balog Zsolt, 2. Berky Ádám (mindketten FTC Fülek), 3. Adrián Oláh (Tőrincs). Juniorok: 1. Ruszó Jenő (Sajógömör), 2. Albert Dominik (Sajószentkirály), 3. Patrik Spodniak (Tornalja).

Nők: 1. Klauber Kitti (Salgótarján), 2. Silvia Šuhajová (FTC Fülek).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?