Sport

Füleki tekevilágbajnok három vb-éremmel

Fülek | A füleki Gallo Erik világbajnoki címet szerzett a csehországi Rokycanyban megrendezett ifjúsági (U18) teke-világbajnokságon. A tehetséges fiút az élményeiről kérdeztük.
Lencsés Zoltán

2019. június 20. 21:00

Töprengés két tarolás között (Képarchívum)

Milyen érzés világbajnoknak lenni?
Fantasztikus, szinte fel sem fogom. Arról, hogy valaha világbajnok leszek, még álmodni sem mertem soha. Csodálatos érzés volt ahogy a csapat drukkolt nekem, az egész tornán remek volt a hangulat. Ez a világbajnokság egy felejthetetlen élmény volt számomra. 

Mi volt a siker kulcsa?
Ezen a világbajnokságon nem izgultam, végig nyugodt voltam, és csak a tarolásra koncentráltam. Meg is lepődtem magamon, mert ez nem mindig szokott sikerülni. Talán pont ez vezetett hozzá a jó eredményhez. 

Az sem mellékes, hogy az aranyérem mellett ezüstöt és bronzot is szerzett.
Az egyéni kategóriában nyertem az aranyat, összetettben pedig ezüstöt. Az összetett verseny végeredménye úgy alakul ki, hogy a kvalifikáció során szerzett pontjaimat hozzáadták a döntőben szerzett pontokhoz. A bronzérmet a szlovák csapat tagjaként nyertem, amely a harmadik helyet szerezte meg az országok közti versenyben.

A teke extraligában idén megdöntötte a legnagyobb bábutarolás csúcsát, most pedig három világbajnoki éremmel gazdagodott. Mik a további céljai?
Szeretnék tovább fejlődni, és javítani a teljesítményemen, ott lenni a következő világbajnokságokon is. Klubszinten az extraligában, a füleki felnőttcsapatban játszom tovább, de ha kerületi vagy országos bajnokságra kerül sor, akkor a junior (U23) kategóriában fogok szerepelni. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyarok között töltötte napját

Čaputová magyarul posztolt Gombaszögről

Korábban lényegesebben befogadóbb volt a világ

Ha jól választ, a nagy melegben az étel is hűsíthet

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Melegkiütés vagy napallergia?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?