Franz Beckenbauer ajánlata

Ma nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. Több szempontból is pikáns összecsapást rendeznek Lyonban, ahol a Bayern vendégszerepel. Az egykori müncheni sztár, Giovanne Elber immár a francia gárdát erősíti, s kettőzött erővel készül volt csapata ellen.

Ma nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. Több szempontból is pikáns összecsapást rendeznek Lyonban, ahol a Bayern vendégszerepel. Az egykori müncheni sztár, Giovanne Elber immár a francia gárdát erősíti, s kettőzött erővel készül volt csapata ellen. A brazil csatár becsvágyát tovább fűti Franz Beckenbauer kissé provokatív fogadási ajánlata: a bajorok klubelnöke 10 ezer eurót tett fel arra, hogy a keddi mérkőzésen Elber nem talál be Oliver Kahn kapujába. „Nyugodtan tegye félre a pénzt. Neki ez nem komoly összeg, de a brazíliai utcagyerekeknek biztosan jól jön majd” – üzente a 31 éves klasszis, aki több mint 100-szor volt eredményes a német egyesület színeiben.

Brüsszelben (Anderlecht–Celtic) is sorsdöntőnek ígérkező 90 perc következik: a hazaiak szinte csak győzelem esetén reménykedhetnek abban, hogy harcban maradnak a továbbjutásért. Feladatuk nem könnyű, mert Európa egyik legkiegyensúlyozottabb gárdája egy esetleges sikerrel nagy lépést tehet a 16 közé kerülés irányába, ez nyilván megkettőzi a Celtic amúgy is hatalmas küzdeni tudását.

A milánói Internazionale viharos vasárnap után utaznak az orosz fővárosba, mert a Brescia elleni szombati 2:2 Hector Cúper vezetőedző állásába került. Igaz az argentin tréner menesztéséről régóta pletykáltak, de mégis meglepetés, hogy éppen a sűrű klubprogram közepén dőlt össze „trónja”. Nagy kérdés, hogy ez mennyire befolyásolja Christian Vieriéket, mert elvben még Moszkvában is toronymagas favoritok. Az új edző, Alberto Zaccheroni bízik benne, hogy győzelmmel kezd.

Kijevben (Dinamo–Arsenal) szintén nagy csata várható. Az Arsenalt sokan a BL esélyesei közé sorolták, de ezt eddig nem bizonyította Arséne Wenger vezetőedző csapata. Piresék még gólt sem szereztek, most lezárhatják ezt a negatív sorozatot, amelyhez erőt adhat a Chelsea elleni szombati 2:1-es diadal, ami azt mutatja, a formával nincs baj.

A játéknap legérdekesebb csatája várható Torinóban (Juventus–San Sebastian), hiszen a labdarúgóvilág kiemelkedően sikeres országainak élcsapatai találkoznak. Az esélyesebb, s nem csak a hazai pálya miatt, egyértelműen a legutóbbi BL-sorozatban döntős Juventus, ezt a mostani szezonban nyújtott számos kiváló teljesítménye támasztja alá. Marcello Lippi együttesét Del Piero sérülése sem állította meg, mert az elpusztíthatatlan Pavel Nedvud magára vállalta az egyszemélyes irányítást, s remeklése a társakat is magával ragadta. Arra azonban figyelniük kell kedden az olaszoknak, hogy a baszk csapat veszélyes kontrákat vezethet, Darko Kovacsevics és Nihat Kahveci a világ legjobb védőinek a dolgát is megkeserítheti.

A MAI MUSOR (20.45)

A-CSOPORT: Anderlecht–Celtic, Lyon–Bayern.

1. Bayern 2 1 1 0 3:2 4

2. Celtic 2 1 0 1 3:2 3

3. Lyon 2 1 0 1 1:2 3

4. Anderlecht 2 0 1 1 1:2 1

B-CSOPORT: Lokomotív–Inter (18.30), Dinamo Kijev–Arsenal.

1. Inter 2 2 0 0 5:1 6

2. Dinamo Kijev 2 1 0 1 3:2 3

3. Lokomotív 2 0 1 1 0:2 1

4. Arsenal 2 0 1 1 0:3 1

C-CSOPORT: AEK Athén–Eindhoven, La Coruna–Monaco.

1. AS Monaco 2 2 0 0 6:1 6

2. La Coruna 2 1 1 0 3:1 4

3. AEK Athén 2 0 1 1 1:5 1

4. Eindhoven 2 0 0 2 1:4 0

D-CSOPORT: Galatasaray–Olimpiakosz, Juventus–San Sebastian.

1. Juventus 2 2 0 0 4:2 6

2. San Sebastian 2 2 0 0 3:1 6

3. Galatasaray 2 0 0 2 2:4 0

4. Olimpiakosz 2 0 0 2 1:3 0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?