Fradi: hosszú az út, de elég sima

„Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz” – így szól a szurkolói nóta. Úgy tűnik, Fradi tényleg lesz, méghozzá bajnoki győztes Fradi.Izgalommentes derbiAz utóbbi harminc év egyik legsimább bajnoki idénye lehet a mostani. A Ferencváros a 13.

„Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz” – így szól a szurkolói nóta. Úgy tűnik, Fradi tényleg lesz, méghozzá bajnoki győztes Fradi.

Izgalommentes derbi

Az utóbbi harminc év egyik legsimább bajnoki idénye lehet a mostani. A Ferencváros a 13. fordulóban is nyert, ezzel megszerezte tizenkettedik győzelmét a szezonban, a tökéletes mérleghez csak a Puskás Akadémia otthonában felejtett két pont hiányzik. Hétvégén többen a Fradi botlását várták, a csapat ahhoz a Diósgyőrhöz látogatott, amely utoljára nyert a Ferencváros ellen magyar bajnokin (2014 októberében). Most egy cseppet sem kellett izgulniuk a fradistáknak: Šesták és Lamah góljaival a vendégek nyertek. A DVTK nagyon előzékeny házigazdának bizonyult, a piros-kékek már a 17. percben tíz emberre fogyatkoztak, mivel Tamás Márk lerántotta Böde Dánielt. A játékosok és az edzők örvendhettek a telt háznak, de valódi öröme csak a Ferencvárosnak lehetett, a gárda immár 33 bajnoki óta veretlen Magyarországon, a tabellán pedig 15 pont az előnye a második helyen álló Pakssal és MTK-val szemben. „Hosszú még az út” – zárta az M4-nek adott nyilatkozatát Thomas Doll, az FTC edzője. Lehet, hogy hosszú, de úgy tűnik, elég sima.

Nem jött be az edzőcsere

A többi meccsről: a forduló rangadóján a Haladás megverte a Videotont, Király Gábor büntetőt védett, így nyár óta tovább tart mindkét csapat sorozata: a Videoton nem nyert idegenben, a Szombathely pedig nem kapott ki odahaza. Megszakadt viszont az Újpest kilenc mérkőzés óta tartó nyeretlensége, miután a lila-fehérek 2:0-ra verték a Vasast. Az angyalföldieknél nem jött be az edzőváltás. Szanyó Károly csapata „optikailag” (Vancsa Miklós kifejezése) általában jól nézett ki, de általában kikapott. Egyelőre Simon Antal sem hozott szerencsét a Vasasnak.

Fura pénzosztások

A hét egyik legfontosabb „futballeseménye” alighanem az volt, hogy napvilágot látott a Transparency International (TI) tanulmánya. A jelentés egy olyan kutatás része, amely ötven országban vizsgálja a sport és a korrupció kapcsolatát. A TI szerint az öt látványsportág (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) TAO támogatási rendszere, valamint a sportingatlan-fejlesztések, főként a stadionépítések számos korrupciós lehetőséget rejtenek. A jelentésből kiderült, hogy a rendszer eddigi bevezetése óta elosztott nagyjából 200 milliárd forintból 75 milliárd (kb. 655 millió euróból 246 millió) jutott a magyar labdarúgás fejlesztésére. Az összegből 1100 klub jutott támogatáshoz, de ez egyenlőtlenül oszlott meg: a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány négy év alatt 9,2 milliárdhoz (30 millió euró) jutott, vagyis a sportágba juttatott teljes támogatás 12 százalékát szerezte meg. A politikai kapcsolatok másutt is nyilvánvalók: a TI jelentése szerint a 16 ezer lakosú Kisvárdán EL-selejtező megrendezésére alkalmas stadion épül. Ennél már csak az abszurdabb, hogy a stadionfejlesztésre szánt összeg 150 millió forintról (491 000 euró) azonnal egymilliárdra (3,2 millió euró) ugrott, amint a város országgyűlési képviselőjét, Seszták Miklóst kinevezték a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőjévé.

További jó szurkolást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?