Főtáblán a Prešov

Eperjes/Zágráb. Fölényes, tizennégy gólos győzelmet aratott a Prešov férfi kézilabdacsapata az osztrák Bregenz együttese fölött a BL-selejtezőben, és ezzel felkerült a kupasorozat főtáblájára. Végig jobban játszottak a hazaiak, különösen a tíz gólt dobó Tabačko volt nagy formában.

Eperjes/Zágráb. Fölényes, tizennégy gólos győzelmet aratott a Prešov férfi kézilabdacsapata az osztrák Bregenz együttese fölött a BL-selejtezőben, és ezzel felkerült a kupasorozat főtáblájára. Végig jobban játszottak a hazaiak, különösen a tíz gólt dobó Tabačko volt nagy formában. A kapuban Bakša brillírozott, s így már a félidőben eldőlt a továbbjutás sorsa. Az eperjesi gárda a H-csoportban szerepel majd, ahol a német Flensburg (német), a Karviná és a horvát Metkovics csapata lesz az ellenfél. A találkozót követően Peter Hatalčík edző sem titkolta örömét: „Elégedettek vagyunk. Nemcsak a nagyarányú győzelemnek örülünk, hanem annak is, hogy jó teljesítménnyel és szemre is tetszetős játékkal kerekedtünk felül. Nehéz ellenfelek várnak ránk, ám szeretnénk meglepetést okozni az idei BL-sorozatban”.

PREŠOV–BREGENZ 35:21 (17:10), az első mérkőzésen 28:32, továbbjutott az eperjesi gárda. PREŠOV: Bakša, Bražnik– Huňady 4, Urban 1, Pekár 4, Čorej 2, Fuňak, Marušák, Krovčák, Tumidalský 3, Durilla, Antl 6/2, Kukučka 5, R. Tabačko 10. Az osztrákok legeredményesebb játékosa Schlinger volt, aki nyolcszor talált a házigazdák hálójába. Játékvezetők: Liahovicius és Paskevicius (lettek), 1500 néző.

A női BL-selejtező első fordulójának visszavágóján a Šaľa a Lokomotiv Zagreb otthonába látogatott. A szlovák csapat négygólos előnnyel várta a találkozót, ám az első félidő után már öttel az ellenfél vezetett. Taktikát változtattak a vágsellyeiek, lassan sikerült feljebb zárkózniuk a második játékrészben és a hajrában szerzett góllal, ha nem is kis szerencsével, de továbbjutottak a második fordulóba. „Nem volt könnyű találkozó. Az első félidőben egyáltalán nem ment a játék. A második játékrészre átszerveztem a kezdőfelállást, más védekezést alkalmaztunk és a lányok is már az elképzeléseim szerint teljesítettek. A csapatszellem diadalmaskodott ezen a találkozón” – értékelt Štefan Kelemen, a Duslo Šaľa vezetőedzője.

LOKOMOTIV ZAGREB–ŠAĽA 25:21 (18:9), az első mérkőzésen: 18:23, a vágsellyeiek folytathatják. ŠAĽA: Fabiánová, Haris–Flaska, Caltíková 1, Hrabovská 6, Fečová, Sedláková 1, Štetáková, Halásová 3, Dubajová 3, Fábryová, Stuparičová 7, Gáborová, Prnová. A vendégek legeredményesebbjei: Arslanagic 7, Pasicnik 6. Játékvezetők Herzeg és Südi (magyarok), 500 néző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?