Fordítottak a szlovákok Izland ellen

Zsolna |

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott Róbert Mak góljainak köszönhetően 3:1-re legyőzte Izlandot felkészülési mérkőzésen Zsolnán. Novota János több bravúrt is bemutatott a meccsen.</p>

Ez volt a szlovák válogatott 250. mérkőzése. Ján Kozák szövetségi kapitány szabadot adott több kulcsemberének, többet között Škrtelnek és Hamšíknak is.

A kapuban Novota János kapott lehetőséget, de az első labdaérintése az volt, hogy a hálóból húzza ki a labdát. A selejtezősorozat meglepetéscsapata, Izland ugyanis a 8. percben vezetést szerzett, egy hosszú bedobás után Finnbogason fordult kapura, és a bal felsőbe ívelt - 0:1. Rögtön az ellentámadásból egyenlíthettek volna a szlovákok, Mak a kapufát találta el. Ezután viszont az izlandiak játszottak veszélyesebben, a 24. percben a csereként beállt Bödvarson ziccerben nem találta el a labdát. Tíz perc elteltével Novota nagyot védett, Ingason közeli lövését lábbal hárította.

Szünet után nagyobb fokozatra kapcsoltak a szlovákok, Greguš távoli lövését a kapus védte. Az újabb izlandi gólnak pedig Novota állta útját, jól vetődött bele Bödvarson lövésébe. Az 57. percben az izlandi kapus összefutott az egyik védőjével, a labda ott maradt közöttük, Nemec gyorsan kapcsolt, lepasszolta Maknak, aki az üres kapuba lőtt - 1:1. Három perc múlva pedig ismét a PAOK szélsője volt a főszereplő, 24 méterről vállalkozott lövésre, és parádésan betalált a léc alá - 2:1. Hat perccel a lefújás előtt még a csereként beállt Ďuriš is betalált: egy izlandi védőtől kapott ajándéklabdát, megnézte a hosszú sarkot, és oda is lőtte - 3:1.

A szlovákok így győzelemmel búcsúztatták a válogatott számára rendkívül sikeres 2015-ös évet.

Szlovákia-Izland 3:1 (0:1)
Góllövők: Mak (57., 60.), Ďuriš (84.) ill. Finnbogason (8.).
Sárga lap: Árnason.
Játékvezető: Raczkowski (lengyel), 5568 néző.
SZLOVÁKIA: Novota - Gyömbér, Saláta, Ďurica (46. E. Sabo), Tesák - Pečovský (46. Hrošovský), Greguš - Mak (75. Ďuriš), Duda, Weiss - Nemec (75. Jakubko).
IZLAND: Kristinsson - Hauksson, Árnason (75. Sigurdsson), Ingason, Skúlason (56. Seavarsson)- Gudmundsson (81. O. Sigurjónsson), B. Bjarnason, R. Sigurjónsson (10. Th. Bjarnason), Traustason (19. Bödvarson) - Finnbogason (90. Ómarsson), Sigthórsson.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?