Fordítottak a rimaszombatiak a Ružiná elleni rangadón

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSRimaszombat. A rimaszombatiak 3:1-re legyőzték a Ružinát a II. labdarúgóliga 23.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Rimaszombat. A rimaszombatiak 3:1-re legyőzték a Ružinát a II. labdarúgóliga 23. fordulójának pótolt mérkőzésén, ezzel komoly lépést tettek a bentmaradás felé, a korábban feltámadni látszó ružináiak pedig újra nehéz helyzetbe kerültek.

Elátkozott kapufák

A losonciak tavalyi kiesése után sem maradt gömöri–nógrádi derbi nélkül a II. liga: a rimaszombatiak most az újonc Ružiná ellen készülhettek rangadóra.

Szakadó esőben kezdődött a meccs, de ez nem vetette vissza a lelkes hazaiakat, akik szerették volna jóvátenni a három nappal korábbi, alsókubiniak elleni kisiklásukat. Egyik helyzet jött a másik után, de a Sámánnak becézett Michalík kapus mintha megbabonázta volna a labdát és a lábakat: Szivcsevics az ötösről a kapu fölé lőtt, aztán két lépésről a kapust találta el, végül a fejese a felső kapufán csattant.

S jött a büntetés: a Ružiná első szöglete után Gligorov fejese a kapufáról a hálóba vágódott – 0:1.

A másik oldalon a kapufák továbbra is Michalíkkal voltak: közvetlenül a szünet után Pribula, néhány perccel később Katona találta telibe a felső lécet. A szurkolók a fejüket fogták, ilyen nincs, ez nem lehet igaz.

Eperjesi szuperduó

Egyértelmű volt, hogy a hazaiak nem érdemelnek vereséget, de mindenki látott már számtalan olyan meccset, amikor a jobb csapat kapott ki. Hogy ez kedden mégsem így történt, az az Eperjesről érkezett Marián Adam, Martin Pribula duó érdeme. A 73. percben Pribula passza után Adam a jobb oldalról egy parádés lövéssel egyenlített – 1:1, majd a 79. percben Kostolanský jó kidobása után Pribula végigsprintelt a pályán, Adamhoz passzolt, aki ezúttal balról újabb gólt szerzett – 2:1. Ekkor látszott meg, hogy a ružináiak már lépni sem bírnak, az egyenlítésért hajtó vendégjátékosok elöl maradtak, így a fellazult védelmen átszáguldó Pribula egy szép kényszerítő után maga is betalált – 3:1.

„Pribula és Adam győzött le minket – jegyezte meg a mérkőzés után Anton Dragúň, a vendégek vezetőedzője. – Szerintem az élvonalban lenne a helyük, kiemelkednek a II. liga mezőnyéből.”

Mester és tanítvány

Dragúň nem fukarkodott a dicsérettel: „Ilyen teljesítményt tavasszal még egy csapat sem nyújtott ellenünk.”

A rimaszombatiakat irányító Branislav Mráz egykor Dragúň tanítványa volt játékosként, és saját bevallása szerint a jelenleg 70 éves tréner volt az egyik szakember, akinek hatására maga is edzősködésre adta a fejét. „Dubnicán dolgoztam Dragúň irányítása alatt, s nagyon inspiráló volt az edzői felfogása.”

„Gratulálok, Braňo, jó csapatot raktál össze“ – mondta Dragúň, s hozzátette, a tanítvány megérdemelten győzte le a mestert.

Mit hozott a Ružiná?

Míg Dragúň végig sportszerűen, szimpatikusan viselkedett Rimaszombatban, ezt nem lehet elmondani a ružinái csapatról. Újoncok esetében adódik a kérdés, mivel gazdagítják azt a bizonyos bajnokságot, nos, a Ružiná sajnos leginkább durvaságot, feszültséget, idegeskedést hozott a II. ligába.

A teljhatalmú klubelnök a kispadról üvöltözik (mindennek a teteje volt, amikor Vágsellyén a szünetben az edzőt nem engedte be az öltözőbe), a játékosok sokszor szabálytalankodnak alattomosan, és a bírók is valahogy furcsán fújnak a Ružiná meccsein. Szombaton a Ružiná–Bardejov találkozón tíz sárga és két piros lapot osztott ki a bíró (ebből hat sárgát és a két pirosat a vendégeknek), Rimaszombatban Prešinský csak öt sárgát adott, de az ideges légkörhöz ő is jócskán hozzájárult.

Még nincs vége

A hazaiak számára a három pont sokat jelent a kiesés elleni küzdelemben, a sereghajtó Ružiná azonban egyre mélyebbre süllyed. Dragúň edző már kissé rezignáltan nyilatkozott: „Én a tavaszi szezon előtt is mondtam, hogy nem jó az, ha ősszel 19, tavasszal pedig csak 14 mérkőzést játszanak a csapatok, 14 kör nagyon kevés.” Branislav Mráz ezzel szemben optimistán nézett a hátralévő meccsek elébe: „Nagyon fontos győzelmet arattunk. Vannak további terveink is, és ezek egyre elérhetőbbnek tűnnek.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?