Folytatni a tavaszi menetelést

Budapest. Garami József az őszi idény hajrájában Csank Jánostól vette át a Ferencváros futballcsapatának az irányítását. Vezetésével tavasszal feltámadt az együttes, s másodikként ért célba. A zöld-fehérek edzőjét – hivatalosan szakmai igazgató – az Üllői úton kerestük fel.

Garami József: „Az lenne az igazi, ha aranyérmesként zárnánk a küzdelemsorozatot”Somogyi Tibor felvételeMiként értékeli csapata felké-szülését?

Amit elterveztünk, azt teljesítettük. Kár, hogy sérülések és betegségek hátráltatták a munkát, ezért egy edzőmérkőzésen sem tudtam azt a gárdát pályára küldeni, amit szerettem volna. Bízom benne, hogy ez teljesítményünkön majd nem érződik.

Milyen céllal vágnak neki a holnap kezdődő pontvadászatnak?

Folytatni szeretnénk tavaszi menetelésünket, amikor a pontok 75 százalékát begyűjtöttük, s másodikként végeztünk. Például a második felvonásban huszonkettővel szereztünk többet, mint az MTK, de elismerem, ehhez a kék-fehérek mélyrepülése is alaposan hozzájárult... Egyértelműen a dobogón szeretnénk végezni, s ki akarunk jutni a nemzetközi porondra.

Azt hittem, hogy kerek perec kimondja: a bajnoki címért indulnak harcba.

Riválisaink is jelentősen erősítettek, várhatóan rajtunk kívül a címvédő ZTE, az Újpest és az MTK küzd majd az elsőségért. Kiegyensúlyozott csatára van kilátás, ezért könnyelműség lenne kijelentenem, hogy a második hely már csalódásnak számítana. Persze, az lenne az igazi, ha aranyérmesként zárnánk a küzdelemsorozatot.

A kulcsemberek közül mindössze Pinte távozott, viszont több neves játékost igazoltak.

Látszólag erősebb kerettel rendelkezünk, ám a zöld gyepen nem a nevek számítanak. Sok függ attól, hogy az újonnan szerződtetett futballisták milyen gyorsan illeszkednek majd be a csapatba. A legnagyobb ásznak számító Tököli (Dunaferr) sérüléssel bajlódott, csak a hét elején kezdte el az edzéseket, tőle fontos gólokat várunk. A Haladástól érkezett brazil Leandro is sokat kihagyott, rajtuk kívül a győri Bognáré és román Andone érkezett. Az utóbbira nehéz feladat vár, mert pótolnia kell Pintét. Talán valamivel harcosabb lehetne Andone. Egyébként Attilával annak ellenére, hogy akadtak gyengébb produkciói és sokan kritizálták, nagyjából elégedett voltam.

Hrutka is a többiekkel gyakorol, számít a játékára?

Jani egyelőre a tartalékokkal edz, s jelenleg csapatot keres magának. Azonban abban az esetben sem számolok vele, ha esetleg mégis maradna...

Mit szól ahhoz, hogy az Újpest szlovák edzőt szerződtetett?

A lila-fehér vezetők külföldi trénert kerestek, s végül Ladislav Molnár mellett döntöttek. Majd elválik, beválik-e az elképzelésük.

Szombaton a Csank János által irányított Siófok otthonában rajtolnak. Mit vár a mérkőzéstől?

Nem leányálom az újonc pályáján kezdeni, annál is inkább, hogy a hazaiak mestere alaposan ismeri csapatunkat. Mégis optimista vagyok, nem tagadom, három pontért utazunk a Balaton partjára.

Az UEFA Kupában ciprusi együttes lesz az első ellenfél.

Remélem, nem az utolsó. Ami az AEL Limasszolt illeti, egyáltalán nem lehet lebecsülni őket. Ugyanis több neves jugoszláv, görög légiós játszik náluk, elég csak a világválogatottban is szerepelt Zelicet említeni. Nem tagadom, tartok tőlük. Az is hátrányosan érintett bennünket, hogy az európai szövetség felcserélte a meccsek sorrendjét, így odahaza kezdünk. Sajnos, a jó formában levő Penksára egy hónapig nem számíthatok. Bízom benne, nélküle is kiharcoljuk a továbbjutást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?