Fölényes Duslo-siker a listavezető ellen

<p>Sima háromgólos győzelmet aratott a vágsellyei Duslo a listavezető zsolnai fakó ellen a II. labdarúgóliga 12. fordulójában. Nagyobb arányban is nyerhettek volna a szünet után remeklő mátyusföldiek, de az első félidő közepén Nurkovics tizenegyest hibázott.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Tartottak a mérkőzéstől a négy harcképtelen alapemberük nélkül (Gešnábel, Kiss, Blagojevics, Čirik) pályára lépő hazaiak, a vendégeknél Hučko, Klec és Willian személyében három játékos érkezett erősítésként az élvonalbeli A csapatból. „Nem is akarunk több Fortuna ligás futballistát, mert nincs szükségünk olyanokra, akik sértésnek veszik a II. ligás szereplést” – mondta a meccs után Miroslav Nemec, a zsolnai fakó szakvezetője.

Samuel Slovák, a Slovan Liberec edzője is megjelent a meccsen, aki kíváncsi volt a Vágsellyén kölcsönben futballozó játékosa, Lukáš Szabó teljesítményére. Slovák három fiával érkezett a találkozóra, a gyerkőcök összevissza futkostak a tribünön, de ez nem zavarta a trénert. Szabót viszont zavarhatta Slovák jelenléte, mert rendkívül sok hibával focizott.

Jól kezdtek a vendéglátók, a 2. percben Maticsot lerántották a tizenhatoson belül, ám a bíró sípja néma maradt. Ezután Rehák fejese, majd Szabó lövése szállt mellé. Negyedórát kellett várni az első zsolnai lehetőségre, a vágsellyei származású Hučko közeli fejesét Kolmokov bravúrosan hárította. A félidő közepén Nurkovicsot Tlacháč szabálytalanul szerelte a büntetőterületen belül, Galád bíró tizenegyest ítélt. Nurkovics flegmán lőtt büntetőjét Holec hárította. Nem sokkal később Tomiš hazaadását Kolmokov megfogta, a megítélt szabadrúgást Hučko a sorfalba lőtte. Az első játékrész hajrájában Urban 18 méteres lövése a kapufán csattant, a kipattanó labdát Nurkovics mellé lőtte.

A szünetben nagy fejmosást tarthatott Ladislav Molnár vezetőedző, mert a fordulás után nagy rohamokkal kezdtek a hazaiak, és két perc alatt két gólt rúgtak. Előbb Fehervári ívelt szabadrúgása után az üresen hagyott „vágsellyei Schürrle”, azaz Andrej Urban (nagyon hasonlít a Chelsea szélsőjére) öt méterről a felső sarokba emelt – 1:0. Majd Šmehíl eladott labdája után Kochan Nurkovicsot szöktette, aki biztosan lőtt a hálóba – 2:0. Ez volt a szerb csatár hetedik találata a bajnokságban. Ezután a rengeteg labdát megszerző, és a meccs legjobbjának számító Rehák két méterről a zsolnai kapust találta el, a csereként beállt Čurgali pedig ziccert puskázott el. Röviddel a lefújás előtt mintaszerű Čurgali– Urban–Szabó kombináció végén utóbbi állította be a végeredményt.

Hatalmas vastaps köszöntötte a hazai játékosokat, akik visszavágtak az első fordulóban elszenvedett 3:0-s zsolnai vereségért.

„Az első félidőben mutatott játékkal nem voltam elégedett, hagytuk a technikás zsolnaiakat futballozni. A szünetben eligazítást tartottam, de bevallom, magam sem számítottam arra, hogy a második félidőt két gyors góllal kezdjük. Harmadik találatunk gyönyörű összjáték után született, de ez már csak hab volt a tortán” – szögezte le lapunknak Ladislav Molnár, a vágsellyeiek vezetőedzője, akinek fiatal élettársa csókkal gratulált a győzelemhez.

A zsinórban négy bajnokin veretlen Duslo (Senec 5:1, Nitra 2:2, Sereď 1:1, Žilina B 3:0) szombaton a tabella élén a zsolnai fakót felváltó szakolcai együttes otthonában lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?