FOCIVILÁG

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó: Real Zaragoza-FC Barcelona 1:1 – az első meccsen 1:0, továbbjutott: a Zaragoza 2:1-es összesítéssel. Az elődöntő párosítása: Real Madrid–Sevilla, Alaves (II.)–Zaragoza.
Ruud van Nistelrooy 2008.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó: Real Zaragoza-FC Barcelona 1:1 – az első meccsen 1:0, továbbjutott: a Zaragoza 2:1-es összesítéssel. Az elődöntő párosítása: Real Madrid–Sevilla, Alaves (II.)–Zaragoza.

Ruud van Nistelrooy 2008. június 30-ig a Manchester United labdarúgója marad, miután meghosszabbította 2006-ban lejáró szerződését. A BBC úgy tudja, az öt évre szóló megállapodás heti 90 ezer fontot (körülbelül öt és félmillió korona) garantál a csatárnak, aki 2001-ben került az Old Traffordra. Azóta 121 mérkőzésen 98 góllal segítette a Manchester Unitedet. Van Nistelrooy jelenlegi – heti 40 ezer fontot (2 millió 400 ezer korona) hozó – szerződése 2006-ban jár le, a Real Madrid és a Chelsea élénk érdeklődése miatt viszont a manchesteri vezetők már most hosszabbítani akartak.

Paul Gascoigne, az angol futball fenegyereke totálkárosra törte BMW-jét, amikor csütörtökön egy kamionnak ütközött. A 36 éves „Gazza”, aki korábban a Newcastle, aTottenham, a Lazio és a Glasgow Rangers játékosa volt, a hírek szerint komolyabb sérülések nélkül megúszta a karambolt.

Péntek hajnalban a londoni rendőrség ittas vezetés miatt letartóztatta George Bestet, a Manchester United egykori legendás játékosát. Az 57 éves észak-ír aranylabdásnak hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt. A Vörös ördögökkel 1968-ban BEK-et nyert legenda évek óta súlyos alkohol problémákkal küzd, aminek következtében 2002 júliusában életmentő májátültetésen is átesett. Az utóbbi időben Bestnek többször is meggyűlt a baja a rendőrséggel: a szentestét például egy cellában töltötte testi sértés miatt.

Thomas Ravelli és Nils Liedholm, a svéd labdarúgás két legendás alakja hamarosan egy korlátozott példányszámban kiadandó bélyegsorozaton is feltűnik. Az egyedi darabokat a Svéd Labdarúgó Szövetség fennállásának századik évfordulója alkalmából dobják piacra március 26-án. Liedholm tagja volt az 1958-as világbajnokságon ezüstérmet nyert csapatnak, míg az egykori kapus, Ravelli az 1994-es vb-n szerzett bronzérmet, ráadásul 143 válogatottbeli fellépésével toronymagasan vezeti a nemzeti örökranglistát.

Hamis jegyek kerülhetnek piacra a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságra - figyelmeztet az európai fogyasztóvédelmi központ. Az intézmény szerint a www.sportmondial.org internetes címen árult belépőkkel kapcsolatban merült fel, hogy nem igaziak, így akik itt rendelnek jegyek, számolniuk kell azzal, hogy esetleg nem engedik be őket az adott stadionba. Az Eb június 12-én kezdődik és július 4-ig tart.

Afrikai Nemzetek Kupája, C- csoport: Kamerun–Zimbabwe 5:3 (3:1), Algéria–Egyiptom 2:1 (1:0); B-csoport: Szenegál–Kenya 3:0 (3:0). Celestin Babayarót (Chelsea), Victor Agalit (Schalke 04) és Yakubu Ayegbenit (Portsmouth) elküldték a nigériai válogatottból, mivel a 3 játékos megsértette a válogatott belső szabályzatát, és pénteken csak hajnalban tértek vissza a szállodába.

Ilhan Mansiz, a török labdarúgás talán legnagyobb sztárja a napokban elhagyhatja a Besiktast. A 28 éves csatárt a japán Vissel Kobe szeretné megszerezni. Ilhan Mansiz a 2002-es világbajnokságon aranygólt lőtt a Szenegál elleni negyeddöntőben, s Japánban legalább annyira népszerű, mint David Beckham. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?