FOCIVILÁG

Penksa elhagyja a Ferencvárost?
Prága. Nem kizárt, hogy Marek Penksa megváltoztatja működésének helyszínét, a 31 éves csatár ugyanis szívesen távozna a Ferencvárosból: „Ha megfelelő ajánlatot kapnék külföldről, valószínűleg elhagynám Budapestet.

Penksa elhagyja a Ferencvárost?

Prága. Nem kizárt, hogy Marek Penksa megváltoztatja működésének helyszínét, a 31 éves csatár ugyanis szívesen távozna a Ferencvárosból: „Ha megfelelő ajánlatot kapnék külföldről, valószínűleg elhagynám Budapestet. Ha viszont maradnék, szívesen játszanék Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Sparta Praha ellen“ – nyilatkozta a Nagykürtösről származó játékos a cseh Sport című napilapnak. Penksa korábban Németországban és Ausztriában légióskodott, az újság szerint elfogadna egy csehországi ajánlatot is.

Rodák kapus csapat nélkül

Kassa. Marek Rodák a téli szünetben az FC Košice csapatából a II. ligás Prachatice együtteséhez szerződött, a tavasz folyamán mind a 15 mérkőzésen védett, és nagy érdeme van abban, hogy a cseh együttes megmenekült a kieséstől. Most azonban lejárt a féléves vendégjátéka, s pillanatnyilag Kassán tartózkodik. „Csehországban befejeztem, egyelőre nincs csapatom. Egyéni edzéseket végzek és várom az ajánlatokat. Több III. ligás klub is jelentkezett, de én azt szeretném, ha külföldön folytathatnám pályafutásomat“ – mondta a 33 éves kapus a Korzár című napilapnak.

Támogatják Sven-Göran Erikssont

London. A Chelsea két sztárja, Frank Lampard és John Terry támogatja Sven-Göran Erikssont, az angol labdarúgó-válogatott svéd edzőjét, akinek szerelmi viszonya volt a szövetség titkárnőjével. Lampard és Terry csatlakoztak David Beckhamhez és tanúságot tettek arról, hogy a játékosok nem szeretnék, ha a svéd szakember távozna a kispadról. „Az emberek talán nem látják, de az edzőtáborozások során a játékosok teljesen lojálisak az edzővel szemben és mindent megtesznek érte“ – mondta Lampard. Az 56 éves Eriksson sorsáról augusztus 5-én rendkívüli ülésen dönt az angol szövetség vezetősége.

Gera Zoltán teával búcsúzott

Budapest. Szombaton délután – stílusosan – teára hívta az újságírókat Gera Zoltán, az angol West Bromwich Albionhoz szerződő magyar csatár. A válogatott csapatkapitánya az italok felszolgálása alatt nem mulasztotta el a „kötelező“ köszönetnyilvánításokat: a futballista kiemelte az FTC elnöke, Furulyás János, valamint Lothar Matthäus szövetségi kapitány segítségét. „Mezszámom még nincs, de úgy tudom, hogy a 30-as még nem foglalt, így maradok annál. Külön szerencse, hogy a feleségem is velem tarthat, ő ugyanis kisegít majd, ha nyelvi nehézségeim akadnak“ – mondta Gerzson. A WBA egyébként idegenben kezd, az ellenfél a Blackburn Rovers csapata lesz.

Figo szerződését nem újítják meg

Madrid. Luis Figo, a Real Madrid csapatának portugál sztárja elkezdhet gondolkodni azon, hogy hol folytassa pályafutását, miután klubja közölte: nem kívánja megújítani 2005 nyarán lejáró szerződését. A 31 éves klasszis 2000-ben 56 millió euróért igazolt az ősi rivális Barcelonától a fővárosba. „Az ügynököm arról tájékoztatott, hogy a vezetőknek nem áll szándékukban megújítani a szerződésemet, ezért el kell gondolkodnom a jövőmön“ – mondta a királyi gárda japán túráján a futballista. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?