Fociünnep a DAC-pályán

Dunaszerdahely. Legutóbb kilenc évvel ezelőtt ünnepeltek bajnoki címet a felnőttek mezőnyében a DAC labdarúgói. Akkor a Vladimír Rusnák vezette együttes ért célba elsőként a II. ligában, ezúttal viszont a Fieber-legénység végzett az élen a II. liga nyugati (A) csoportjában.

Dunaszerdahelyen ma délután kedvenceik diadalát ünneplik a szurkolókFogas Ferenc felvételeA mezőny két legeredményesebb csapatának ma délutáni (17.00) csatáján, újra hazai környezetben, a Púchov elleni találkozón kerül sor a bajnokavatóra. „Eufórikus hangulatban sem lazítottunk, lelkiismeretesen készültünk. Az utolsó akadályt is szeretnénk sikerrel venni. Szurkolóinknak győzelemmel akarunk kedveskedni a bajnoki évfolyam kicsúcsosodásán. Ezúton is meghívom drukkereinket a DAC-stadionba, ahol ismét tárt kapuk fogadják a futballkedvelőket. Ez a diadal részben az ő érdemük is, hiszen kitartóan buzdították csapatunkat” – hangzott Fieber Péter, a DAC vezetőedzőjének meccs előtti hangulatjelentése. A vendéglátóknál eltiltás miatt nem játszhat Lelkes Mátyás, néhányan pedig sérüléssel bajlódnak. „Annyi biztos, hogy Košovant pihentetem, a kapuban Hrošnak kínálok bizonyítási lehetőséget. Ezen kívül a cserejátékosok is szóhoz jutnak az össze?csapáson” – adta közre elképzeléseit az edző, aki öt fordulóval az idényzáró előtt váltotta fel elődjét, Meszlényi Tibort.

DAC-mezben hírmondónak Németh Krisztián maradt abból a gárdából, mely kilenc évvel ezelőtt élvonalbeli tagságot harcolt ki a csallóközi futballvárosnak. „Akkor kisebb volt a felelősségem, csupán futballistaként kellett meg?birkóznom a feladatokkal. A végéhez közeledő idényben viszont tizenegy hónapon át két fronton, játékosként és Meszlényi Tibor asszisztenseként közreműködtem. Mindkét alkalommal kiváló képességű, egy célért küzdő játékosok alkották a keretet. Egyébként sikerünk előmozdítói mindkét feljutásnál tettre kész vezetőink voltak. Fontolgatjuk, milyen meglepetéssel kedveskedünk szurkolóinknak. Annyit elárulhatok, hogy hajszínünket erre az alkalomra megváltoztajuk” – fogalmazott Németh Krisztián.

Érdekesnek találtuk, hogy a hazaiak ellenfele a Púchov együttese lesz, mely a Corgoň Ligától való kényszerű búcsúját követően a 2006/2007-es bajnoki évfolyamban nem élt az I. ligában való szereplés jogával, ezzel megmentette a DAC-ot a kieséstől. (ái)

MECCSKALAUZ

Tabellasorok

1. DAC 29 18 3 8 52:26 57

2. Púchov 29 15 8 6 39:31 53

Őszi eredmény

Púchov–DAC 2:1 (0:1), g.: Náther (70. – 11-esből), Holeščák (90.), ill. Bognár (45.).

Tippünk

A találkozó végén a bajnokcsapat 3:1-es győzelme kerül a jegyzőkönyvbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?