Fitneszre váltott az erőemelő

Zselíz. A korszerű fitneszterem harminc újonnan gyártott géppel várja az érdeklődőket.Kardos Katalinnak a sport az élete. Tizennégy évesen már aktívan kézilabdázott Párkányban, ahonnan a vágsellyei Duslo ligás csapatához került.

Zselíz. A korszerű fitneszterem harminc újonnan gyártott géppel várja az érdeklődőket.

Kardos Katalinnak a sport az élete. Tizennégy évesen már aktívan kézilabdázott Párkányban, ahonnan a vágsellyei Duslo ligás csapatához került. Ifjúsági korosztályban egészen a válogatottságig vitte, aztán egy makacs nyakcsigolya-sérülés kettétörte az ígéretesen induló karrierjét. A kilencvenes évek végén átpártolt az erőemelőkhöz. Ebben a viszonylag ismeretlen sportágban nemcsak az amerikai nyílt bajnokságon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, de világ- és Európa-bajnokságot is nyert. Majd következett az ergométeres evezés, és Bostonban az evezőpadi világbajnokságon a győzelem.

Kati a közelmúltban végleg búcsút intett a versenyszerű sportolásnak és pillanatnyilag kizárólag a fitnesszel próbálkozik. „1997-ben volt az első fitnesztermem Ipolyságon, egy évtizeddel később pedig Léván nyitottam hasonló helyiséget. Jelenleg Zselízre fókuszálok” – tájékoztat a sikerorientált fiatal hölgy.

A Garam menti városkában egy 210 négyzetméteres helyiségben harminc, korszerű fitneszgépet helyezett el. Az előkészületi munkálatok két hónapot vettek igénybe. A vadonatúj eszközöket egy trencséni üzem gyártotta le megrendelésre. Az érdeklődőket három szakképzett edző várja tanácsaival. „A proteinbárban a látogatók ízletes fitneszszeletkéket kóstolgathatnak, gyümölcsprotein-turmixokat és vitaminkoktélokat ihatnak. Természetesen olyan különböző fogyasztószerek és zsírégetők is találhatók itt, amelyek kielégítik az egészséges táplálkozási feltételeit” – tudtuk meg az új sportközpont vezetőjétől.

Ottjártunkkor bizony néhány érdeklődőnek majdhogynem sorban kellett állnia, hogy kipróbálhasson egy-egy számára érdekes gépezetet. „A fitneszgépeken végzett gyakorlások kimondottan jó hatással vannak a szívre és a tüdőre, az egész keringési rendszerre, erősítik a test szinte valamennyi izmát. A fizikai állapot mellett a közérzetet is javítják, levezetik a stresszt és ellazítanak, megnyugtatnak. Ezért ajánlom mindenkinek” – tett pontot látogatásunk végére a negyvenkét éves Kardos Katalin, aki a helyi klub labdarúgóinak heti egyórás ingyenes testedzést ajánlott fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?