FINNORSZÁGI JÉGKOCKÁK

ELVETTÉK A VB LEGSZEBB GÓLJÁT. A Szlovákia–Japán (10:1) mérkőzés legszebb akciója Jozef Stümpel és Žigmund Pálffy nevéhez fűződik. Az utóbbi látványos szólója után négyszer is egymáshoz passzolták a korongot, majd az előbbi a hálóba bombázott.

ELVETTÉK A VB LEGSZEBB GÓLJÁT. A Szlovákia–Japán (10:1) mérkőzés legszebb akciója Jozef Stümpel és Žigmund Pálffy nevéhez fűződik. Az utóbbi látványos szólója után négyszer is egymáshoz passzolták a korongot, majd az előbbi a hálóba bombázott. A bíró megadta a gólt, ám a japánok hevesen tiltakoztak, s meggyőzték a játékvezetőt, aki megváltoztatta korábbi döntését. Ezt azzal indokolta, hogy a kispadon tartózkodó cserejátékosok közül valaki hozzáért a koronghoz. „Ilyet még nem láttam, Európában egészen máshogy értelmezik a szabályokat, mint az NHL-ben. Ezt meg kell szoknunk...” – mondta Miroslav Šatan.

A SVÉDEK A LEGDRÁGÁBBAK. Összesen 89 NHL-es játékos szerepel az idei vb-n, akik 144 millió dollárt keresnek. A legjobban fizetett hokis a svéd Peter Forsberg, évente 9,5 milliót vághat zsebre; honfitársa, Mats Sundin félmillióval kap kevesebbet. A kereseti listán Žigmund Pálffy a harmadik (7,25 millió). A legdrágább csapat a svéd (11 NHL-es játékos – 32 347 500 dollár), majd a kanadai (22 – 31 125 500) és a szlovák együttes (14 – 27 152 500) következik.

TARTANAK A SZLOVÁKOKTÓL. Remekül rajtoltak a címvédő szlovákok, előbb az ukránokat (9:3), majd egy nappal később a japánokat (10:1) lépték le, igaz, egyik csapat sem tartozik a komoly játékerőt képviselő együttesek közé. Ma délután František Hossa vezetőedző legénysége a németek ellen mérkőzik, akikkel eddig húsz alkalommal találkozott, 13-szor nyert, 7-szer pedig vereséget szenvedett. „A szlovákokat aligha gy#zhetjük le, éppen ezért a második helyet szeretnénk megszerezni a csoportban...” – mondta Jan Benda csapatkapitány.

SZUPER KUPA HOKIBAN IS? A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) illetékesei a világbajnokság színhelyén intenzív tárgyalásokat folytatnak az európai Szuper Kupáról. Egyesek szerint Beat Kaufmannak, a Lugano elnökének az ötlete az IIHF vezéreinek is tetszik. A nyolc bajnokcsapat (természetesen a Slovan is indulna) ősszel Luganóban mérkőzne a trófeáért.

MÁR KÉSZÜLNEK AZ OSZTRÁKOK. Két év múlva Bécsben rendezik a jégkorong-világbajnokságot. Az osztrákok máris elkezdték a felkészülést a 2005-ös vb-re. A rendezők a helsinki sajtóértekezleten bejelentették, hogy két helyszínen, Innsbruckban és Bécsben zajlanak majd a küzdelmek. A közeljövőben felújítják a bécsi Stadthallét (10 000 néző foglalhat helyet a lelátókon), az innsbrucki olimpiai csarnokot pedig átépítik (8000 néző lesz a befogadóképessége). (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?