Fináléban a németek

Szertefoszlott Sir Alex Ferguson vezetőedző álma, hogy szülővárosában, Glasgow-ban szerepeljen csapatával a május 15-én sorra kerülő döntőben. A Manchester United ugyanis kedden csak 1:1-re játszott Leverkusenben, s a németek jutottak a fináléba – idegenben lőtt több góllal, Manchesterben 2:2 volt az eredmény.

18pg##ĺgy örültek a Leverkusen futballistái a BL-döntőbe jutásnak##ČTK/AP-felvétel#leftTöbbet támadott a Manchester United, de a Leverkusen játékosai jól tartották a labdát. Már a 8. percben Zé Roberto a gólvonalról rúgta ki Giggs fejesét. Tíz perc múlva szerzett vezetést az angol bajnok: Roy Keane a kapust is megkerülve talált a hálóba. Már a rájátszás perceiben jártak a csapatok, amikor Neuville a tizenhatos vonalán kapura fordult, és a kissé kinn álló Barthez fölött a léc alá lőtt. Hiába hajtott végre a második félidőben több cserét az angol csapat edzője, nem sikerült újabb gólt rúgni, pedig védencei többször is veszélyeztették Butt kapuját, de nem volt szerencséjük. A 88. percben például Forlan 20 méterről leadott lövését a gólvonalon álló argentin Placente önfeláldozó vetődéssel hárította, korábban Keane löketét védte szögletre Butt kapus.

Általános vélemény szerint a Bayer Leverkusen kedd este – csakúgy mint egy héttel korábban – hatékonyabb, egységesebb játékot mutatott ellenfelénél. A United hiába harcolt az utolsó pillanatig, a német csapat sikeresen verte vissza minden támadását. Úgy tűnt, Fergusonnak nemcsak David Beckham és Gary Neville hiánya okozott problémát, túl sok labdarúgója tudása alatt játszott, a gólvágó Van Nistelrooy fáradtnak tűnt a kimerítő idény végén. A másik dolog, hogy a M- egyik mérkőzésen sem volt képes arra, hogy szilárd védekezéssel állja útját a támadásoknak.

A Leverkusen súlyos „áldozatok“ révén érte el a sikert, hiszen Nowotny keresztszalag-szakadást szenvedett, Zé Roberto pedig megkapta második sárga lapját, így egyikük sem léphet pályára Glasgow-ban. Klaus Toppmüller edző így látta a meccset: „Ha bárki megnézi, milyen nagy múltú csapatokat búcsúztattunk, nem vonhatja kétségbe, hogy jogosan kerültünk a döntőbe. Az együttes rendkívül fegyelmezetten játszott, minden helyzetben nagyszerűen küzdöttek a fiúk.“

Alig hagyták el Leverkusent az angolok, amikor az örök optimista Ferguson edző – jól leplezve csalódottságát – határozottan megüzente mindenkinek, csapata játszik még BL-döntőt: „Ugyanolyan jók vagyunk, mint a többiek, a Premier League-ben a legjobb focit játszottuk, a legtöbb gólt rúgtuk, most is csak egy hajszál választott el minket a finálétól. Remek teljesítményt nyújtottunk a kupában, csak kétszer vesztettünk.“

- LEVERKUSEN–MANCHESTER UNITED 1:1 (1:1). Góllövők: Neuville (45.), ill. Keane (28.). Játékvezető: Nielsen (dán), 23 000 néző (telt ház). Sárga lap: Zé Roberto, ill. Butt, Scholes, Irwin. Az első meccsen 2:2 volt az eredmény. Leverkusen: Butt–Zsivkovics, Lucio, Nowotny (10. Sebescen), Placente–Schneider, Ramelow, Ballack, Zé Roberto–Bastürk (79. Vranjes)– Neuville (85. Berbatov). Manchester United: Barthez–Brown (81. Forlan), Johnsen (60. Irwin), Blanc, Silvestre–Scholes, Keane, Butt (61. Solskjaer), Veron, Giggs– Van Nistelrooy. (T. V.)

Robbanás a Bernabeu-stadionnál!

Madrid. Gépkocsiba rejtett bomba robbant a Bernabeu-stadion közvetlen közelében, a spanyol fővárosban. Az AP szerint a rendőrség egy telefonbejelentésből már előzőleg értesült az ETA baszk szeparatista terrorszervezet akciójáról, így sikerült elkerítenie a területet. A merényletnek azonban így is több sérültje van. Az UEFA, illetve a madridi rendőrség illetékeseinek, valamint a csapatok képviselőinek közös döntése értelmében sor kerülhetett (lapzárta után) a Real Madrid–Barcelona BL-elődöntőre. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?