FIFA Év játékosa - újabb Barcelona-Madrid párharc

Zürich |

<p>Az aranylabdás argentin Lionel Messi (FC Barcelona), a címvédő Cristiano Ronaldo (Real Madrid), a 2007-es győztes brazil Kaká (Real Madrid), valamint a két spanyol Európa-bajnok, Xavi Hernandez (FC Barcelona) és Andrés Iniesta (FC Barcelona) lehet a 2009-es év legjobb játékosa a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA).</p>

A szűkített névsort hétfőn hozta nyilvánosságra a FIFA. A voksoláson klubedzők és szövetségi kapitányok vettek részt. Érdekesség, hogy mind az öt futballista a spanyol élvonalban játszik, s a nagy riválisok, a Barcelona, vagy a Real Madrid keretét erősítik.
    A hölgyeknél a korábbi háromszoros győztes német Birgit Prinz, honfitársa, Inka Grings, két brazil, Cristiane és Marta, valamint az angol Kelly Smith van versenyben az év játékosa címért.
    A díjátadó gálát december 21-én rendezik Zürichben, ahol első alkalommal talál gazdára az idén alapított Puskás Ferenc-díj is, amelyet az év legszebb gólját szerző labdarúgó vehet át.
    A tízes listára a szurkolók csütörtök óta szavazhatnak a FIFA honlapján. A választékban Emmanuel Adebayor (az Arsenal színeiben), Eliran Atar (Bnei Yehoda), Michael Essien (Chelsea), Grafite (Wolfsburg), Iniesta, Luis Angel Landin (Cruz Azul), Katlego Mphela (Dél-afrikai Köztársaság), Nilmar (Internacional), Cristiano Ronaldo, és Fernando Torres (Liverpool) egy-egy remekbe szabott találata szerepel.
    A gálára mind a tíz jelöltet meghívják, de csak a győztes gólt hirdetik ki, a sorrendet nem. Az esztétikai élmény mellett a gól fontossága is szempont, így legalább élvonalbeli bajnoki találkozón kellett születnie, hogy jelölt lehessen.
    Ugyancsak a zürichi gálán jelölik ki az év legjobb tizenegyét, amelynek tagjait 55 futballista közül választják ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?