FIFA – A játékosok örülnek a technikai újításnak

Brüsszel |

<p>A profi futballistákat képviselő szervezet (FIFPro) pénteken üdvözölte a labdarúgás szabályalkotó testületének (IFAB) döntését, amellyel engedélyezték a játékvezetőket segítő technikai találmányok alkalmazását a sportágban.</p>

Tijs Tummers, a FIFPRo technikai bizottságának vezetője azt mondta, "a futballisták nagy része már évek óta támogatta a gólvonali kamerák használatának ötletét".

"A labdarúgás célja az, hogy gólok szülessenek, ám nem mindig egyértelmű, a labda bent volt-e vagy sem. Ehhez segédeszközre lehet szükség a játékosok szerint" - fogalmazott Tummers.

Az IFAB csütörtökön, Zürichben döntött úgy, hogy engedélyezi a játékvezetőket segítő technikai találmányok alkalmazását. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) márciusban nyolc technikai vívmány közül kettőt, a Hawk-Eye és a GoalRef elnevezésű találmányokat tartotta további vizsgálatra érdemesnek, s most az IFAB mindkettőnek szabad utat adott. Előbbi a teniszből is ismert kamerás megfigyelőrendszer segítségével, utóbbi a labdába épített chipnek köszönhetően tudja megállapítani, hogy a játékszer áthaladt-e a gólvonalon.

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?