Ficzere Bertalan 65. maratoniját futja Kassán

Novemberben lesz 65 éves, holnap Kassán futja 65. maratoni távját. Tehát kettős ünnepre készül Ficzere Bertalan a 92. Kassai Nemzetközi Békemaratonon. Abaújszinai származása lévén nem kellett messzire mennie ahhoz, hogy közelről láthassa a nagy nemzetközi mezőnyt.

Novemberben lesz 65 éves, holnap Kassán futja 65. maratoni távját. Tehát kettős ünnepre készül Ficzere Bertalan a 92. Kassai Nemzetközi Békemaratonon. Abaújszinai származása lévén nem kellett messzire mennie ahhoz, hogy közelről láthassa a nagy nemzetközi mezőnyt. 1989-ig ugyanis községük határában fordultak a békemaraton futói. Ma sem titkolja, hogy megfogta a tömeg, a versenyláz, a légkör, és a futás rabjává tette őt már fiatal korában.

Első maratoniját 1980-ban futotta le éppen Kassán. A későbbiekben még évente két-háromszor teljesítette ezt a távot. Legjobb idejét – 2:34:08 – 1987-ben érte el Čadcán. Az ország határain túl is eredményesen képviselte szűkebb hazáját. Emlékei között Moszkva, Budapest, Szeged, Brisbane és Prága mindig előkelő helyet foglal el. Különösen a cseh főváros, ahol az idén a 65 év felettiek kategóriájában senki sem tudta őt megelőzni. Sikeréhez a szurkolók biztatása is hozzájárult, dupla erővel hatott, hogy anyanyelvén kiabáltak neki.

A novemberben 65. születésnapját ünneplő Ficzere Bertalan holnap éppen abban a városban készül lefutni 65. maratoni versenyét, ahol kedvet kapott a futáshoz, s egy életre megszerette. A kettős jubileum kapcsán a kiváló hosszútávfutó csak annyit mondott, hogy addig szeretne még kedvenc időtöltésének hódolni, ameddig az egészsége ezt megengedi, és olyan időt akar futni Kassán, amivel elégedett lenne. (pan)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?