Fernándeznek a hibák is belefértek

Ostrava |

<p>Javier Fernándeznek Európában nincs ellenfele. A spanyolok kétszeres műkorcsolya-világbajnoka Ostraván ötödik kontinensbajnoki címét szerezte, még úgy sem tudták megszorítani, hogy nem korcsolyázott hibátlanul.</p>

„Ez volt a legcsúnyább esésem verseny” – mondta az ötszörös Európa-bajnok a sajtótájékoztatón. Sántikálva érkezett, nem is próbálta tagadni, hogy fájdalmai vannak. Ő nem az orosz iskolában nevelkedett, ahol a fájdalom egyszerűen nem létezik. „Mindenem fáj. Nagyon kicsavarodva érkeztem a jégre, megütöttem a csípőmet és a bordáimat is. De hát ilyen a műkorcsolyázó élete. Olykor elesünk, és ez néha nem fáj, de máskor átkozottul tud fájni” – mondta magabiztos, amolyan „ne aggódjatok értem”-mosollyal Fernández.

A spanyol korcsolyázó az Elvis Presley-egyvelegre készült kűrjében az első négyfordulatos salchowjánál lerakta a kezét, a másodikból elesett, de a tripla axelből sem érkezett tökéletesen. A kűrre 190,59 pontot kapott, több mint tíz ponttal maradt el idei legjobbjától, de összesítésben így is csaknem harminc pontos előnnyel nyert. „Azt ígértem, hogy megjavítom az egyéni legjobbamat. Nem sikerült, de a program elejétől a végéig küzdöttem, az esés után is. Igyekeztem akkor is összpontosítani, de ez nem olyan egyszerű, ha megütötted magad. Talán a vb-re tartogatom a legjobb formámat” – nyilatkozta a spanyolok sztárja.

A fotósoknak focilabdával is pózolt, és büszkén mutatta a felsőjén az új szponzorát, a La Ligát. „Spanyolországban nem egyszerű a futball népszerűségével felvenni a versenyt, de tény, hogy egyre több gyereket érdekel a műkorcsolya” – mondta Fernández, aki egyébként nagy Real Madrid-drukker.

Az ezüst és a bronz Oroszországba került: Makszim Kovtun egy erős, tiszta kűrrel második lett, Mihail Koljada pedig több hibája ellenére is feljött a negyedikről a harmadik helyre. A mentális felkészülésnek köszönhetően a korábbinál sokkal stabilabb Kovtun nagyon örült az ezüstérmének, Koljada viszont szigorú volt magához: „Sokkal boldogabb lennék, ha csak negyedik lettem volna, de hibátlan kűrrel.”

A hazai Michal Březina – ahogy általában – Ostraván is éremesélyesként várhatta a versenyt, de – ahogy általában – itt sem tudta igazolni az elvárásokat. Kűrjében esések és leduplázott ugrások is voltak, így csak a 12. helyen zárt. Ennél rosszabb Eb-eredménye csak egyszer volt: 2008-ban Zágrábban, újoncként… „Ez a mostani fiaskó még jobban bánt, mint a tavalyi pozsonyi. Akkor tudtam, hogy nem voltam rendesen felkészülve. De most elvégeztem az edzésmunkát. Ezért még fájóbb, hogy nem sikerült” – mondta a cseh korcsolyázó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?