Feljutásról álmodoznak

Feled. A közép-szlovákiai V. labdarúgóliga D csoportja táblázatának élén a feledi csapat telel. A gömöri gárda, mely az elmúlt szezonban az 5. helyen zárta a bajnoki küzdelmeket, mondhatni túlteljesítette az elvárásokat. A sikeres szereplés hátteréről, a tavaszi tervekről Fábián Ferenc klubelnököt faggattuk.

„Az idény kezdete előtt megerősödött a klubvezetés, a régi és az új sportvezetők nagy elszántsággal kezdték a munkát. Ezúttal már a dobogós helyezés megszerzése volt a cél. Ennek érdekében első lépésként új edzőt szerződtettünk, nyáron Szántó István ült a kispadra” – nyilatkozta bevezetőjében a tisztségviselő. A rimaszombati csapat egykori klubelnöke egyébként két és fél éves szerződést kötött a felediekkel. „Eredetileg az volt a tervünk, hogy két bajnoki idény alatt olyan kollektívát hozunk létre, amely később magasabb osztályban is megállja majd a helyét. Úgy tűnik, a fiúk nagyon belelendültek, és nincs kedvük két évet várni az előbbrelépésre,” – jegyezte meg félig tréfásan az az éllovas elnöke.

A felediek a bajnokság tizenhárom mérkőzéséből csak egyet vesztettek el. Ez még a harmadik fordulóban történt, ekkor 2:1-re kaptak ki a táblázat második helyén tanyázó Óvártól. „Izgalmas mérkőzésen maradtunk alul, de arról már most biztosíthatom nagy riválisunkat, hogy a tavaszi visszavágón mindent elkövetünk majd a visszavágás, vagyis győzelmünk érdekében. Annál is inkább, mivel a bajnokság végső alakulása szempontjából döntő fontosságú meccsről lesz szó!” – emlékezett csapatának egyetlen kudarcára a sportvezető. Az óvári megingástól eltekintve Szántó István kollektívája hengerelt, a többi tizenkét találkozón győzni tudott. A botrányos kimenetelű, pályán döntetlennel végződött ajnácskői rangadót is megnyerte a zöld asztalnál, s impozáns, 47:8-as gólaránnyal zárta a szezont. Az listavezető minden tekintetben a legjobbnak bizonyult: a legtöbb pontot szerezte, a legkevesebb kapott gól mellett a legtöbb rúgott találattal is büszkélkedhet. „Jó játékunk titka, hogy labdarúgóink minden alakzatban, minden poszton kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak. Czene Norbert és Csízi Zoltán az megbízhatóan védett. Hátvédsorunk erejéről a mindössze nyolc kapott gól is tanúskodik. A csapatkapitány Štefan Páleš mellett a fiatal Tryzna Csabát kell kiemelnem. A középpályán voltak ugyan némi problémáink, de a nagybalogiaktól érkezett Peter Vraniaknak sikerült összekovácsolnia a halfsort” – értékelte az egyes játékosokat, formációkat a sportvezető. A csatársorban Czene Adrián villogott, aki 10 találatával a felediek házi gólkirálya lett. Rajta kívül Suhajda József és Kocsis Tamás is sok gondot okozott az ellenfelek kapusainak.

A éllovas merész tervekkel várja a tavaszi szezont: „Ha lesz esélyünk feljutni, mindenképp meg fogjuk próbálni! Úgy szeretnénk a télen erősíteni, hogy együttesünk a IV. ligában se valljon szégyent. Főként középpályások és csatárok szerepelnek az edző kiszemeltjei között. Konkrét neveket még nem említek, de jó úton haladnak a tárgyalások” – tudtuk meg Fábián Ferenctől. Kiderült, a feledi futballisták november 15-ig levezető edzéseket végeznek, holnap barátságos találkozón Poltár ellen mérkőznek. A felkészülés december 1-20. között tornateremben zajlik, a téli alapozás pedig január elején kezdődik. Szerencsére a klub anyagi helyzete stabilizálódott, a helybeliek megértették, a futball segítségével tovább népszerűsíthetik vállalkozásaikat. Köszönettel tartozom a polgármesternek, hogy támogatja munkánkat, ám szurkolóink is nagy segítségünkre vannak. Hazai pályán általában kétszázötvenen buzdítják a csapatot, idegenbe olykor nyolcvanan is elkísérik kedvenceiket” – zárta összefoglalóját a derűlátó tisztségviselő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?