Feljutás – egyéves késéssel

Fülek. Tavaly balszerencsés körülmények közepette elúszott az elsőség, most viszont minden különösebb gond nélkül kiharcolta a várva várt feljutást a füleki labdarúgócsapat. Imponáló, tízpontos előnnyel diadalmaskodott az ötödik vonalban. A huszonhat mérkőzésből húszat megnyert, három találkozón döntetlenezett, s csak három meccset veszített el.

Húsz évvel ezelőtt szerepelt a SZNL II-ben a füleki gárda, ám a Kovosmalt megszűnése után egyre nehezebb helyzetbe került a labdarúgó-szakosztály. Főleg a pénzhiány miatt mélyrepülésbe kezdett a szebb napokat látott felnőtt csapat, amely végül is az V. ligában „landolt”.

– Már két évvel ezelőtt úgy vágtunk neki a pontvadászatnak, hogy a következő idényt magasabb osztályban kezdjük. Aztán nem sikerült! Balszerencsénkre a bundázó, IV. ligás nagyrőceieket büntetésből a mi csoportunkba sorolták. Sajnos, képtelenek voltunk őket legyőzni, így a nagy rivális végzett az élen. Ha nincs ez a váratlan esemény, akkor mi ünnepelhettünk volna. De hát bele kellett törődnünk a szövetség döntésébe. A nyári szünetben elhatároztuk, hogy még komolyabban vesszük az alapozást, nehogy meglepetés érjen – mondta Esztergomi István, a fülekiek klubelnöke.

Pavol Kalinský vezetőedző legénysége aztán alaposan rákapcsolt, amolyan rajt-cél győzelmet aratott, már jóval a záróforduló előtt megnyerte a pontvadászatot. Mindössze egyszer torpant meg a listavezető, méghozzá a tavaszi idény elején: a nyitófordulóban 3:1 arányban kikapott Poltáron, majd hazai pályán csak döntetlenezett az ajnácskőiek ellen (1:1). De aztán ismét látványos menetelésbe kezdett.

– Természetesen nagyon örülünk az elsőségnek és a magasabb osztályba jutásnak. Arra különösen büszkék vagyunk, hogy szinte sajátnevelésű futballistákkal harcoltuk ki a feljutást. Csupán két vendégjátékos, a losonci Adamec és Fazekas szerepelt a csapatban, velük továbbra is számolunk, remélem, megegyezünk a klubjukkal – újságolta Esztergomi István.

Figyelemre méltó, hogy nem „légiósokkal”, hanem sajátnevelésű labdarúgókkal erősítettek a fülekiek: Végh Besztercebányáról, Zdechovan pedig Ragyolcról tért viszsza, az ificsapatból Tóth került a felnőtt együttesbe.

– Sokat köszönhetünk a városnak és a környék szponzorainak, valamint Vladimír Cirbus klubtitkárnak, Pavol Kalinský edzőnek és azoknak, akik előtte irányították a csapatot (Bozó István, Mihály József, Ľubomír Hronec). Valamennyien oroszlánrészt vállaltak a IV. ligába jutásból. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy évekkel ezelőtt leégett a fedett lelátó, s ezért kevesebben látogatnak ki hazai mérkőzéseinkre. Átlagban 350-400 néző szurkolt a fiúknak, bízom abban, hogy a magasabb osztályban ennél többen lesznek kíváncsiak lelkes csapatunkra, amely szerintem a negyedik vonalban is megállja a helyét, s a középmezőnyben végez – reménykedett a szakosztályelnök.

A hét végi, párkányi jutalomüdülés után tegnap kezdte a nyári alapozást a füleki csapat. Ezúttal nem lesz edzőtáborozás, hazai környezetben készülnek az augusztusi rajtra, július közepén két tornán is indulnak, mégpedig Alsósztregován és Ajnácskőn.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?