Felfüggesztették a DAC játékjogát

Dunaszerdahely/Pozsony |

<p>Azonnali hatállyal felfüggesztette a DAC élvonalbeli csapatának a játékjogát a Szlovák Futballszövetség fegyelmi bizottsága.</p>

A testület a Ligás Klubok Uniója kérésére hozta meg a döntést, mert a klub május 15-ig nem teljesítette a szövetséggel szembeni kötelezettségeit. A bizottság a 787-es határozatában a Fegyelmi Szabályzat 2/6-os melléklete és a 10/13-as cikkelye alapján határozott, s amíg a csallóköziek nem orvosolják a problémát, addig új játékosokat sem igazolhatnak.

Kíváncsiak voltunk, mi az oka a büntetésnek. „A dunaszerdahelyi futballisták és a szurkolók sorozatos fegyelmi vétségei miatt jelentős pénzbírsággal tartozik a klub a szövetségnek – mondta érdeklődésünkre Dušan Keketi, a Ligás Klubok Uniója Corgoň ligás igazgatója. – A csallóköziek kérték, hogy részletekben törleszthessék az adósságot, ezt jóvá is hagytuk nekik. Az első részlet meg is jött idejében, a második helyett viszont öt nappal a határidő után újabb halasztási kérvény érkezett…”

Az FK DAC 1904 állásfoglalása
„A Corgoň Liga 9. fordulójában, a 2009. október 28-án játszott DAC–Slovan mérkőzésen tanúsított sportszerűtlen szurkolói magatartás miatt a Szlovák Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága 7500 eurós büntetéssel sújtotta a klubot. A találkozó után a klub azonosította a vétkeseket, akik miatt a klubot megbüntették, s minderről hivatalos jegyzőkönyvet vettek fel, amelyben a vétkesek beismerik tettüket, s beleegyeznek abba, hogy a büntetés összegét megtérítik. Beleegyezésüket aláírásukkal hitelesítették. Mivel a büntetés befizetésére ennek ellenére részükről nem került sor – többszöri figyelmeztetés után sem –, az ügyet átadtuk a jogi képviselőnknek, aki megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az előállt helyzetet (tekintettel arra is, hogy a fegyelmi bizottság kérésére azonosítottuk a vétkeseket) a klub és a szövetség közötti kölcsönös elszámolással próbáltuk megoldani, azokból az anyagi forrásokból, amelyeket a klubnak még a 2007/2008-as bajnoki szezonban elért helyezéséért kellett volna megkapnia. 12 000 euróról van szó, amelyet – ellentétben a többi klubbal, s számunkra érthetetlenül – a mai napig nem fizettek ki.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?