Felborul a papírforma?

Moszkva. Az év mérkőzése előtt áll a szlovák labdarúgó válogatott, ma délután vb-selejtezőt játszik Oroszországgal. Amennyiben nem csak szófecsérlésnek kell tekintenünk a németországi világbajnoki részvétel kiharcolásáról szóló kijelentéseket, mindenképpen pontot, illetve pontokat kellene szerezni Moszkvában.

Várhatóan nehéz dolga lesz a Stanislav Varga által irányított védelemnek a Dinamo-stadionbanTASR-felvételA legutóbbi Luxemburg elleni 3:1-es győzelemnél csak az eredmény elfogadható, a játék helyenként siralmas volt. Az oroszok ellen jóval több kell majd. Tudja ezt Dušan Galis a válogatott edzője: „El kell kerülnünk azokat az elemi hibákat, melyek a barátságos mérkőzéseken elég gyakran előfordultak. Egy ilyen tétmérkőzésen minden hiba végzetes lehet. A játékosnak összpontosítva kell pályára lépnie, nem szabad könnyelműsködni semmilyen helyzetben sem. Előre nincsen lefutott meccs. Örülnénk a jó eredménynek, a szlovák futballnak szüksége van a sikerre. Marek Mintál remek formában van, három gólt rúgott a legutóbbi bajnokin, remélem még maradt egy-két gól a tarsolyában” – mondta Galis.

Az oroszok a szlovákokkal ellenben csak a három pontban gondolkodnak, győzelemmel szeretnének rajtolni. Nem kis meglepetésre, Jarcev vezetőedző csak egy légiósnak, a Chelsea-ben játszó Szmertyinnek szavazott bizalmat. Az oroszok elég sok gólt kaptak a legutóbbi meccseken, ezért a védelem összeállítása okozza a legnagyobb fejfájást. Jarcev nem szívesen áldozná fel a kreatív Szmertyint védekező feladatokra, a középpályán hasznosabb lehetne a csapatnak. „Mindenki a nulláról kezd, de csoportunkban nem mi vagyunk a favoritok. Portugália a legnagyobb ellenfelünk. A letteket jóval veszé-lyesebbnek tartom, mint a szlovákokat” – értékelt Szmertyin. A két ország válogatottja eddig három alkalommal találkozott. Mindkét csapat egy-egy győzelmet és döntetlent könyvelhet el. Utoljára 2000 májusában barátságos mérkőzésen Moszkvában találkozott a két csapat és 1:1-es döntetlen született. A gólokat akkor Beszcsasztnih, ill. Fabuš szerezték. Ma vajon kinek a javára billen a mérleg?

A 3. csoport további mai mérkőzései – 17.00 (Tallin): Észtország–Luxemburg; 19.30 (Riga): Lettország–Portugália. (sita, tasr)

A várható összeállítások

OROSZORSZÁG: Malafejev–Anyukov, Saronov, Szmertyin, Szennyikov–Kologyin, Bojarincev, Hohlov, Arszavin–Kerzsakov, Bulikin. SZLOVÁKIA: König–Zabavník, Varga, Kratochvíl, Greško–Karhan, Mintál, Hanek, Janočko–Németh Szilárd, Vittek. A mérkőzést a spanyol Gonzalez vezeti, és a Markíza élőben közvetíti. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?