Fel akarnak jutni a szenciek

<p>Ma kezdődik a II. labdarúgóliga 2011/12-es idénye, a szencieknem tagadják, egyértelműen a feljutásért akarnak küzdeni. A rimaszombatiak és a szepsiek az első öt között szeretnének zárni, míg a losonciak el kívánják kerülni a kiesés elleni harcot. Körképünkben a dél-szlovákiai együttesek kereteit és céljait ismertetjük.</p>

MŠK Rimavská Sobota
„Bár több kulcsemberünk távozott a nyáron, szeretnénk az új idényben is jól szerepelni. Tavaly másodikok lettünk, most a hivatalos célkitűzés az, hogy az első ötben végezzünk, de igyekszünk minél jobb helyezést elérni” – mondta Branislav Mráz, a rimaszombatiak vezetőedzője. Mráz hozzátette, az átigazolási időszak végéig még kellene érkeznie néhány erősítésnek, egy támadó középpályást még feltétlenül keresnek. Az újonc Myjava elleni idénynyitón Pulen Géza kapus valószínűleg nem állhat az edző rendelkezésére, mivel egyelőre nincsenek rendben a papírjai.
A keret: Kostolanský, Pulen–Migaľa, Zvara, Geri, Morháč, Janec, Mravec, Rubint, Obročník, Siheľský, Vargic, Piszár, Szkokan, Köböl, Leško, Pisarík, M. Pekár
Érkezett: Janec (Žilina), Mravec (Žilina), Leško (Prešov), Pulen (Karviná), Pisarík (Bardejov), Szkokan, Köböl (mindketten az ifiből)
Távozott: Prošovský (Ciprus, II. liga), Sedlák (DAC), Práznovský (Ružomberok), Urgela (Dubnica), Pribula (Prešov), Juhász Cs. (Tornaľa)

SFM Senec
„Nehéz ellenfelekkel játszottunk az edzőmeccseken. Jól sikerült a felkészülés, de a támadójátékunkon akad még javítanivaló. Játékmestert keresünk, bízom benne, hogy hamarosan megtaláljuk. A célkitűzésünk egyértelműen a feljutás” – hangsúlyozta Radványi Miklós, a szenciek mestere, akit kellemetlenül érintett, hogy röviddel a rajt előtt megsérült a gólgyáros Belkovics László.
A keret: Matlák, Milošovič–Hromkovič, Habai, Polgár, Trajcsík, Čerňan, Turčák, Železník, Hlavatovič, Gabriel, Tomášek, Kováč, Minárik, Krajč, Bognár, Chorvatovič, Plichta, Belkovics
Érkezett: Tomášek (Zl. Moravce), Železník (Trnava), Turčák (Slovan), Čerňan (Sparta Praha), Kováč, Minárik (mindketten az ifiből)
Távozott: Neoveský (Myjava), Voško (?), Kosák (?)

FK Bodva Moldava
„A cseh Miroslav Čopjak személyében új edző érkezett a nyáron, és a játékoskeretben is jelentős változások történtek. Az élmezőnyben akarunk végezni, és egyre több tehetséges fiatalt szeretnénk beépíteni a kezdőcsapatba” – szögezte le Roland Kušnír, a szepsi klub szóvivője.
A keret: Novák, Vojtaško– Smačár Stano, Ojirogbe, Zítka, Hanzuš, Timkovič, Bernardo, Ribár, Kaczor, Romanewicz, Labun, Zajac, Bališ, Palencsár, Húšťava Pontus, Garčár
Érkezett: Smačár, Garčár, Stano (mindhárman az ifiből), Ojirogbe (Lengyelország), Zítka (Havířov), Kaczor (Lengyelország), Romanewicz (Ciprus), Zajac (Šaľa), Bališ (Nitra), Húšťava (Čáslav), Pontus (Rzesow)
Távozott: Pacanda (Znojmo), Gavlák (Třinec), Kováč (?), Ckarozija (?) Majný (Moldava B), Seydi (Diósgyőr), Lauko (Bardejov), Kostoláni (Honvéd), Poleť (Žilina), Hanták (Lučenec), Vlček (?)

LAFC Lučenec
„Óriási változások történtek a keretben, csak a felkészülés hajrájában alakult ki a csapat gerince. Szeretnénk elkerülni a kiesés elleni harcot, de ez nem lesz könnyű, mert lényegesen erősebb a mezőny, mint a legutóbb volt” – mondta lapunknak Stanislav Lieskovský, a losonciak vezetőedzője.
A keret: Michalík, Národa–Vajda, Daško, Szabó, Hloušek, Opiela, Kulik, Beńo, Pyrka, Mižík, Ravas, Mikkola, Szegedi, Hanták, Kirschner, Fieber, P. Petráš, Hözl (Zl. Moravce)
Érkezett: Beňo (Nemšová), Daško (Poprad, Szabó (Šamorín), Hloušek (Lengyelország), Mižík (Michalovce), Ravas (Senica), Mikkola (Ukrajna), Szegedi (Brno), Hanták (Moldava), Fieber (Honvéd), P. Petráš (Senica), Hözl (Zlaté Moravce), Kirschner (Slovácko)
Távozott: Sninský (Michalovce), Jeníček (Csehország), Lelkes (?), Leško (Opava), E. Lukáč (Tatran Prešov), Masár (?) (sz. z., bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?