Feketeleves Senicán: 5:1-re kikapott a DAC, és kiesett a kupából

DAC
Senica |

Nem jutott a legjobb nyolc közé a DAC a labdarúgó Slovnaft Cupban, miután Senicán sokkoló, 5:1-es vereséget szenvedett.

 

A bajnokságban mutatott teljesítmény alapján a dunaszerdahelyiek voltak a favoritok, és jól is kezdte a meccset a DAC, már a 3. megszerezte a vezetést Tretyakov lövésével - 0:1. Aktívan futballoztak a hazaiak is, Jedlička előbb Zezinho, majd Petshi egyenlítési lehetőségét védte. A másik oldalon Bayo jól helyezett labdáját tolta szögletre a kapus. A 24. percben Kalmár szabadrúgása után a kapufán csattant a labda. Három perc múlva viszont egyenlített a Senica: Huk botlott el a labdában gyakorlatilag utolsó emberként, Azankpo jól találta meg Castanedát, aki fejjel nem hibázott - 1:1. Öt perccel a szünet előtt kétszer is Bayo lábán volt a gól, de előbb az égbe, aztán a kapusba bombázott.

A második félidő elején előb Tretyakov fejelt jó helyzetből, de gyengén, majd a másik oldalon Kotulának volt jó lehetősége, de a sárga-kékek szerencséjére elrontotta. Csakhogy az 55. percben a dunaszerdahelyi védelem asszisztálása mellett jól kombinált Zezinho és Castaneda, a rövid saroknál meg érkezett Deretti, és vezettek a hazaiak - 2:1. Egy perccel később pedig újabb sárga-kék rövidzárlat következett, a vendégek teljesen egyedül hagyták Azankpót, aki Jedlička mellett hidegvérrel lőtt a hálóba - 3:1. A kevés hazai drukker ugrálva ünnepelt, a vendégszektor pedig 56-ra emlékezett: "Avanti ragazzi di Budapest! '56" - állt az 56. percben előhúzott transzparensükön.

De a hazaiak lendülete továbbra sem csökkent, a 66. percben Zezinho felívelt szabadrúgása után Kay fejelt - 4:1. És még nem volt vége: a 82. percben Castanedával szemben volt határozatlan Huk, a hazaiak csatára pedig távolról, jól eltalált kiflivel tetézte a DAC szenvedését - 5:1.

A dunaszerdahelyieknek szépíteni sem sikerült, a Senica rúghatott volna még hatodikat is.

Ezzel a sárga-kékek búcsúztak a kupától.

 

Érdekes

Senica-DAC 5:1 (1:1)

Góllövők: Castaneda (27., 82.), Deretti (55.), Azankpo (56.), Kay (66.), ill. Tretyakov (3.).

Sárga lap: Azankpo, ill. Kalmár, Huk.

Játékvezető: Chmura, 480 néző.

SENICA: Taborda - Dias, Kay, Otrísal - Kotula, Zezinho, Petshi (86. Solano), Deretti (82. A.Kováč), Asmah (78. Nirennold) - Azankpo, Castaneda.

DAC: Jedlička - Vida M., Šatka, Huk, Davis (72. Bilenkij) - Herc, Kalmár (84. Bednár) - Vida K. - Divkovic (67. Záhumenský), Bayo, Tretyakov.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?