Fejlesztési szabadság a költséghatárt betartó csapatoknak

Párizs |

<p>Nagyobb technikai szabadságot kapnak jövőre azok a Forma-1-es csapatok, amelyek vállalják, hogy 2010-ben nem költenek többet, mint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) világtanácsa által meghatározott 40 millió font.</p>

Ez az FIA csütörtöki közleményében olvasható.

Azoknak az istállóknak, amelyek önkéntesen elfogadják, hogy ezt az összeget nem lépik túl, nem kell maximalizálniuk a motorok fordulatszámát, valamint két szezon között bármennyit tesztelhetnek, versenypályán és a szélcsatornában egyaránt.

A 40 millió fontos limitbe nem tartoznak bele a versenyzők fizetései, az esetleges pénzbüntetések, valamint a motorok előállításának költségei.   

A nemzetközi szövetség a 2010-es idényre tizenkettő helyett tizenhárom csapatnak engedélyezi az indulást, így a jelenlegi tíz mellé három gárda csatlakozhat, vagyis akár 26 autó is rajthoz állhat a világbajnoki futamokon.

A költségvetési határ ellenőrzése egy új, az F1-es csapatoktól független, háromfős bizottság feladata lesz, melynek elnökét és két másik tagját az FIA választja meg három évre.

Max Mosley, a nemzetközi szövetség elnöke korábban 30 millió fontos költségvetési korlátot javasolt, melyet azonban a csapatfőnökök keveselltek, mondván, jobb lenne, ha fokozatosan csökkentenék az egy évben maximálisan elkölthető összeget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?