Fehér, piros, szürke – ilyen a szlovák formaruha

Csicsmányi mintával díszített sálak, kesztyűk, pulóverek és mellények is tartoznak a szlovák olimpiai küldöttség pjongcsangi formaruhájához. A kollekciót hétfőn mutatták be Pozsonyban.Egy sportoló 18–20 ruhadarabot és nagyjából ugyanennyi kiegészítőt kap. Az olimpiai csomag része öt pár cipő is.

Csicsmányi mintával díszített sálak, kesztyűk, pulóverek és mellények is tartoznak a szlovák olimpiai küldöttség pjongcsangi formaruhájához. A kollekciót hétfőn mutatták be Pozsonyban.

Egy sportoló 18–20 ruhadarabot és nagyjából ugyanennyi kiegészítőt kap. Az olimpiai csomag része öt pár cipő is. A színeket tekintve a piros, a fehér és a szürke dominál, a kék csak elvétve jelenik meg. A csicsmányi mintával díszített kötött ruhadarabok egyediek, de a szabadidős sportruházat a bárki által megvásárolható őszi-téli kollekcióból lett kiválasztva. Bár az általános vélekedés szerint szép a szlovák formaruha, sokan kicsit fádnak találják, többen a kék szín markánsabb megjelenését is hiányolják.

„Aránytalanul drága lett volna, ha magunknak terveztetjük meg a teljes ruhakollekciót. Szerintem így is nagyon szép ruhadarabokat kapnak a sportolóink, s remélem, Pjongcsangban nemcsak az öltözékükkel, hanem az eredményeikkel is ki fognak tűnni” – mondta Anton Siekel, a Szlovák Olimpiai Bizottság elnöke. Számára azért is különös lesz a február 9-én kezdődő olimpia, mert először vehet részt elnökként a játékokon.

Roman Buček, a pjongcsangi küldöttség vezetője idén már kétszer járt a játékok helyszínén. „Dél-Korea készen áll az olimpiára. Először februárban látogattuk meg a helyszínt, aztán pedig szeptemberben utaztunk ismét Pjongcsangba. Óriási volt az előrelépés” – magyarázta Buček. A szlovák küldöttség előreláthatólag 54–58 tagú lesz, a legnagyobb éremesélyesnek a műlesikló Petra Vlhová és Veronika Velez-Zuzulová és a biatlonos Anastasia Kuzmina számít. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?