Fazekas győzelme

A hét végén nem unatkoztak az atléták, sok versenyre került sor. Fazekas Róbert 66,52 m-rel nyerte a diszkoszvetést a csehországi Turnovban rendezett viadalon, megelőzve az ötszörös világbajnok német Lars Riedelt (64,89). Az Európa-bajnok Fazekas mellett a másik magyar, Kővágó Zoltán a 4. helyen végzett (63,44).

A hét végén nem unatkoztak az atléták, sok versenyre került sor. Fazekas Róbert 66,52 m-rel nyerte a diszkoszvetést a csehországi Turnovban rendezett viadalon, megelőzve az ötszörös világbajnok német Lars Riedelt (64,89). Az Európa-bajnok Fazekas mellett a másik magyar, Kővágó Zoltán a 4. helyen végzett (63,44).

Az olimpiai és világbajnok amerikai Maurice Greene idei első 100 m-es versenyén meglepetésre csak harmadik lett Portlandban, a Grand Prix II-es viadalon. A volt világcsúcstartó korábban kijelentette, hogy 9,8 mp körüli eredményre számít, de a váratlanul hideg, mindössze 10 Celsius fokos időben 10,33-mal ért célba. A győztes Kim Collins (10,21) mellett honfitársa, Johns Capel (10,28) is megelőzte. Férfi 1500 m-en a kenyai Legat (3:34,13), 3000 m-en a kenyai Chebii (7:45,21), illetve a női 5000 m-en az etióp Defar (14:59,88) a világ idei legjobbjával győzött.

Milan Haborák súlylökésben 20,15 m-es teljesítményével győzött a thumi versenyen. Pavel Pankúch negyedik lett (18,87).

Férfi magasugrásban 220 cm-t teljesített a tehetséges Peter Horák a pozsonyi bajnokságon, s ezzel az első helyen végzett. Női hármasugrásban Irina Beszkrovnaja 13,40 m-et teljesített.

Szmuda Áron távolugrásban az első (757), hármasugrásban (15,79) pedig a harmadik lett Albuquerque-ben rendezett egyetemi viadalon.

A magyar Szabó Zsuzsanna 4,30 m-rel a harmadik helyen végzett a németországi Saulheimben megrendezett rúdugró gálán. A győzelmet a német Buschbaum szerezte meg 4,50 m-rel.

Érsekújvárott a kalapácsvető Miroslav Konopka 76,65 m-et teljesített, s ezzel biztosan győzött. A tavalyi müncheni Európa-bajnokság 10. helyezettje 2,85 m-rel maradt el a párizsi világbajnokság nevezési szintjétől.

Pozitív lett az 500 m-en Európa-bajnok Alberto Garcia doppingtesztje. A 32 éves spanyol atlétát sokkolta a hír, és kijelentette, hogy ártatlan. Garciát március 29-én Lausanne-ban, a mezeifutó vb-n ellenőrizték. Jose Maria Odriozola, a spanyol szövetség elnöke azt mondta: „A versenyzőt nem tiltották el, mivel a B-próba elvégzésére várnak.” Garciát tavaly az év sportolójának választották hazájában. (TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?