Ezúttal nem volt madari bajnok a mezőnyben

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSMadar/Bős/Somorja/Gúta. A Komáromi járás kis településének sportcsarnokában a fiatalabb diákok erőpróbájával rajtolt el a birkózók új idényének bajnoki sorozata.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Madar/Bős/Somorja/Gúta. A Komáromi járás kis településének sportcsarnokában a fiatalabb diákok erőpróbájával rajtolt el a birkózók új idényének bajnoki sorozata. A megmérettetésen tizennyolc klub százöt, szárnyait bontogató tehetsége csatázott az érmekért.

„Negyedszer rendeztünk országos bajnokságot településünkön, de az első alkalommal fordult elő, hogy versenyzőink nem kerültek a dobogó legmagasabb fokára. Hárman ugyan a döntőbe jutottak, de csak ezüstéremmel gyarapították a gyűjteményüket. A srácok nem tudtak fogyasztani, ezért a megszokottnál egy súlycsoporttal feljebb álltak csatasorba. Szerintem Kajtár és Sluka eredeti súlycsoportjában elsőséget produkált volna. A jó eredményekhez azonban szerencse is kell. Azt viszont pozitívumként értékelem, hogy csapatversenyben ötödikek lettünk” – summázta a vendéglátók eredményeit klubelnökük, Kohút Milán.

A dél-szlovákiaiak közül a csapatversenyben harmadik helyen rangsorolt somorjaiak két aranyéremmel bizonyultak a legeredményesebbeknek. „Érmeseink a közelmúltban elhunyt nevelőedzőnk, Fodor László védencei közül kerültek ki. A kiváló szakember távozásával nagy veszteség ért bennünket, de megpróbáljuk őt helyettesíteni” – fogalmazott Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

Az elmúlt hetekben rangos külföldi versenyeken remeklő bősiek ezúttal elmaradtak a várakozástól. „Elsősorban Bodó Dominiktól és Heizer Eriktől vártunk többet, címvédést, aranyérmet. Az előbbi nem hozta a versenysúlyát, az utóbbi pedig sérülés miatt fél évet kihagyott” – hangzott Meton Krisztián bősi klubelnök-főedző verseny utáni gyorsmérlege.

A Vág-parti gútaiaknak Kürthy Krisztián sikere révén egy elsőség jutott. A Kürthy fivérek gyűjteményébe egyébként az aranyérem mellett még egy ezüst- (Adrián) és bronzérem (Krisztián) is került.

Bajnoki diadalával Megály Zoltán lett a marcelházaiak legjobbja. A dunaszerdahelyieknek, a naszvadiaknak és a komáromiaknak is jutott érem.

„A viadalt jelenlétével megtisztelte a honi birkózószövetség elnöke, Lengyel Ferenc, aki elégedett volt a versenyzők felkészültségével, a szervezéssel. Sportágunk első emberével abban állapodtunk meg, hogy jövőre is nálunk zajlanak majd a legifjabbak bajnoki éremcsatái” – vázolta fel a sorozat folytatását Kohút Milán.

A legszorgosabb éremgyűjtőknek a Komáromi járást képviselő klubok versenyzői bizonyultak, akik összesen tizenkét dobogós helyezéssel igazolták, hogy a térségben magas színvonalú utánpótlásképzés folyik. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?