Ezt Neuer benézte!

Életben maradt az Arsenal – ez a legfontosabb momentum a labdarúgó Bajnokok Ligája kedden lejátszott mérkőzései után.

Életben maradt az Arsenal – ez a legfontosabb momentum a labdarúgó Bajnokok Ligája kedden lejátszott mérkőzései után. Emellett láthattunk egy nyolcgólos futballshow-t is.

Az ágyúsok az első két csoportmérkőzésüket elveszítették, Zágrábban a Dinamótól, Londonban az Olimpiakosztól kaptak ki, így az idén még veretlen Bayern München elleni mérkőzésüknek komoly tétje volt – a versenyben maradás. Az Arsenal 2:0-ra megnyerte a rangadót, de csak az eredmény alapján tűnhet simának a meccs, valójában a hazaiaknak meg kellett szenvedniük ezért a három pontért. A Bayern a két csapat legutóbbi két londoni mérkőzését megnyerte (mindkétszer a BL nyolcaddöntőjében, majd a müncheni visszavágó után tovább is jutott), az előjelek nem az Arsenalnak kedveztek. Ennek ellenére kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a játék nem volt kiemelkedő, tipikus, feszült csoportmeccset nézhettek végig a szurkolók.

A győzelmet végül az az Olivier Giroud szállította az Arsenalnak, akitől sok Arsenal-szurkoló még mindig frászt kap. Más kérdés, hogy a hajrában csereként beállt támadó által megszerzett vezető gól gyanúsnak tűnt: az estében a kapuba fejelő francia valószínűleg a kézfejével is hozzáért a labdához. Ennél sokkal feltűnőbb volt azonban, hogy a beadásnál milyen rosszul lépett ki a kapujából a korábban bravúrokat bemutató Manuel Neuer.

A meccs üde színfoltja volt Héctor Bellerín játéka. A Barcelonától igazolt 20 éves focista sprintereket megszégyenítő tempóban száguldozott a pálya jobb oldalán, a mindent eldöntő második Arsenal-gól előtt ő adta be a labdát Mesut Özilnek. A németek ezúttal kissé fásultnak tűntek, talán átragadt rájuk a drukkereik hangulata: az Emirates-ben a vendégszurkolók transzparensekkel tiltakoztak a magas jegyárak ellen. „64 font egy jegyért, de szurkolók nélkül a futball egy pennyt sem ér” – állt a molinókon. Az Arsenal a győzelem ellenére nem nyugodhat meg. Ha két hét múlva Arséne Wenger csapata vereséget szenved Münchenben, az Olimpiakosz pedig megismétli a Dinamo Zagreb elleni győzelmét, akkor az utolsó két fordulóban az Arsenalnak hatpontos hátrányt kellene ledolgoznia a görögökkel szemben.

Nagy visszhangot váltott ki a Leverkusen és a Roma csatája is: megszületett a sorozat harmadik nyolcgólos döntetlenje. Korábban a Hamburg–Juventus, illetve a Chelsea–Liverpool mérkőzés végződött 4:4-es eredménnyel. A leverkuseni ámokfutás során mindkét csapat nagyot hullámvasutazott. Az első fél órában az olaszok a labdát sem találták, a Leverkusen (amely a másik római csapatot, a Laziót 3:0-val küldte haza a playoff-kör visszavágóján Németországból) 2:0-ra vezetett Chicharito duplájával. Aztán jött egy De Rossi-dupla, majd a feltámadó olaszok okos focival a második félidőben megfordították a mérkőzést, 2:4! De ezzel sem volt vége, a 84. és a 86. percben a Leverkusen újabb két gólt szerzett, sőt, ha a Bayer mexikói csatára a 92. percben pontosabban céloz, a BL-történelem egyik legfordulatosabb meccsét (tőle pedig mesterhármast) láthattunk volna. Tehát: 4:4.

„Ez minden volt, csak normális futballmeccs nem” – értékelt Roger Schmidt, a Leverkusen trénere. Igaza volt. Beszélhetnénk a csapatok szenzációs támadójátékáról, ez azonban csak az érem egyik oldala. A Leverkusen rutintalan védői egészen gyermeteg hibákat követtek el, főleg Gervinho fickándozott közöttük. Az pedig sokat elmond a Roma védekezéséről, hogy a csapat az utolsó szűk tíz percben kis híján három gólt kapott. Megdöbbentő volt látni mindezt – kiváltképp egy olasz klubcsapattól. Ebben a csoportban is kulcsfontosságú lesz a római visszavágó. Ha a Roma az Olimpicóban képes lesz legyőzni a Bayert, akkor az olaszok egypontos előnyt szereznek a Leverkusennel szemben, amit könnyen meg is tarthatnak a zárásig (a végén mindkét csapat a Barcelonával és a BATE Boriszovval találkozik). A meccs legfontosabb szereplői közül érdemes kiemelnünk Kevin Kamplt. A 25 éves szlovén futballista hihetetlenül nagy meccset játszott, ő szerezte a Leverkusen harmadik gólját (parádés csavarás volt), szinte egymaga vitte a hátán a német csapatot.

Sajnos nem szerepelt túl jól a meccs bírója, Kassai Viktor. Azon még lehet vitatkozni, hogy az első félidőben Papadopulosz buktatta-e Gervinhót a tizenhatoson belül (ha igen, akkor elmaradt a piros és a tizenegyes is). Az azonban nem vitás, hogy a Roma harmadik gólja előtt megítélt szabadrúgás jogtalan volt, a mészárosnak is beillő Radja Nainggolan feldobta magát. Pjanicot ez, persze, nem zavarta, ő is lőtt egy csodálatos gólt, szabadrúgásból idén már a negyediket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?