Európaiak hívják

Budapest. Az NBA-ben kialakult pénzszűke miatt valószínűtlen, hogy Dávid Kornél, az egyik legjobb magyar kosárlabdázó a tengerentúli profiligában folytatná pályafutását. Az elmúlt szezonban a Strasbourg együttesében remeklő magyar centert olasz, spanyol és francia csapatok hívják.

Budapest. Az NBA-ben kialakult pénzszűke miatt valószínűtlen, hogy Dávid Kornél, az egyik legjobb magyar kosárlabdázó a tengerentúli profiligában folytatná pályafutását. Az elmúlt szezonban a Strasbourg együttesében remeklő magyar centert olasz, spanyol és francia csapatok hívják. „A magyar sajtóban is napvilágot látott hírek, a fizetési plafon jelentős csökkenése magyarázzák, hogy terveimmel ellentétben nem utaztam ki egyik amerikai nyári liga mérkőzéseire sem, és jelenleg roppant csekély annak a valószínűsége, hogy NBA-csapatban folytassam pályafutásomat“ – jelentette ki Dávid Kornél, a korábban a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons gárdájában szerepelt, 30 éves, 206 centis magyar klasszis. „A Toronto keretében például már nincs is hely, roppant módon beszűkült a piac, érdemes megnézni az interneten, milyen ismeretlen nevek bukkannak fel a Summer League-mérkőzéseken. Pillanatnyilag úgy tűnik, sokkal érdemesebb Európában játszani.“ Dávid az elmúlt évadban kiválóan kosarazott a Strasbourg csapatában. „A Rajna-parti városból most is ostromolnak, a tavalyinál lényegesen előnyösebb feltételekkel kínálnak szerződést, de én még kivárok. Olasz- és Spanyolországból is vannak kedvező ajánlataim. A magyar bajnokság mint lehetőség, nem jön számításba.” Dávid a közelmúltban, az új-zélandi túrán tért vissza hosszabb szünet után a válogatottba. A kiváló kosarasnak nézeteltérései voltak Varga Mátyás szövetségi kapitánnyal. A differenciákat személyes megbeszélésen tisztázták. (origo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?